7 manieren om het leven wel weer aan te kunnen

Wist je dat ervaringen in je jeugd en de cultuur waarin je leeft van invloed kunnen zijn op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid als volwassene?
juli 7, 2023/door Lucy Admin

4 stappen voor het loslaten van controle

februari 10, 2022/door Lucy Admin
stoppen met piekeren

Stoppen met piekeren en ontdekken wat je missie is

Wordt je in deze periode flink uitgedaagd en kun je maar niet stoppen met piekeren daarover? De uitdaging is niet alleen door het alledaagse in ons leven, maar daarnaast ook nog alle beperkingen die er zijn en de zorgen die je wellicht hebt.
januari 9, 2021/door Henk
in de knoop zitten

5 stappen om uit die innerlijke knoop te komen

tijdens een gesprek vertelde iemand mij dat zij zich leeg voelde. Een succesvol iemand die al heel wat noten op haar zang heeft, maar eigenlijk steeds door blijft gaan na elk succes.
oktober 8, 2020/door Lucy Schaaphok
zelfverwezenlijking

Het geheim van zelfverwezenlijking (psst: innerlijk vrijheid)

De behoefte aan zelfverwezenlijking wordt het beste gevoed door jezelf innerlijk vrij te maken. .Innerlijke vrijheid is nodig voor zelfregie, voor innerlijk leiderschap. Wanneer je innerlijk vrij bent, dan houdt niets je meer tegen om je leven te leven zoals dat bedoeld is. Een missie met purpose, met een dieper liggend doel.
september 3, 2020/door Lucy Schaaphok
Ik kan niet bij mijn gevoel komen

Mag jij voelen wat je voelt?

Regelmatig hoor ik mensen zeggen: "is dat niet raar dat ik dat voel?" We hebben in ons leven vaak geleerd om ons gevoel weg te stoppen, dit om verschillende redenen; om te overleven, om ons aan te passen, erbij willen horen, niet afgewezen willen worden.
juli 31, 2020/door Lucy Schaaphok
Zelfverwezenlijking

Wat fysieke problemen je kunnen zeggen

Ik ga ervan uit dat wanneer er fysieke problemen zijn, dat het veelal te maken heeft met ons innerlijke welzijn. Met emoties, weggestopte gevoelens, niet luisteren naar wat goed voor ons is, teveel moeten van onszelf, etc.
juni 2, 2020/door Lucy Schaaphok
omgaan met angst

Omgaan met angst? Ontdek hoe ik dat deed

Ik ben er even tussenuit geweest, heerlijk naar de zon op Curaçao. Zo fijn om naar de zon te gaan en even vitamientjes opdoen.
Ik heb voor het eerst in mijn leven gedoken en ik moet zeggen, ik vond het spannender dan ik dacht. Het omgaan met angst was voor mij wel een dingetje.
mei 19, 2020/door Lucy Schaaphok
angst overwinnen

5 eenvoudige stappen die je helpen bij het angst overwinnen

Tijdens moeilijke periodes zie je dat mensen op veel verschillende manieren omgaan met de onzekerheid en angst die kan ontstaan. Welke stappen kun je zetten om je onzekerheid achter je te laten en daarmee je angst overwinnen? 
mei 12, 2020/door Lucy Schaaphok

Dit had ik nooit kunnen bedenken bij mijn onzekerheid

Ik had dit nooit kunnen bedenken. Als tiener was ik rebels maar ook erg onzeker, ik had niet heel veel eigenwaarde. Toch deed ik vaak mijn ding, ook al liet het mij niet koud wat anderen ervan vonden.
mei 12, 2020/door Lucy Schaaphok

Een betere wereld begint bij jezelf

Er gebeurt veel in de wereld; dreigende en bestaande oorlogen, de enorme bosbranden in andere werelddelen, virussen die de wereldgezondheid bedreigen... kun jij de balans nog houden in jezelf?
mei 12, 2020/door Lucy Schaaphok

Zelf aan het stuur blijven, hoe doe je dat?

Laatst werd ik diep geraakt door een opmerking die iemand maakte die dichtbij mij staat. Er werd pijn aangeraakt en een gekwetste persoonlijkheid, die ik al lang niet had ervaren, nam bijna alle ruimte in. Nam het bijna over.
mei 4, 2020/door Lucy Schaaphok
Toen mijn ziel doorbrak

Toen mijn ziel doorbrak en ik mijn missie ontdekte

ik krijg vaak de vraag hoe ik dat toch allemaal doe, al die dingen die ik doe. Waar ik die drive vandaan heb. Mensen vonden het vroeger soms maar raar dat ik mij zo verdiepte in mijzelf.
mei 2, 2020/door Lucy Schaaphok

3 redenen waarom coaches soms niet succesvol zijn

In al die jaren dat ik met coaches werk, heb ik kunnen zien wat de reden kan zijn van het niet succesvol zijn met hun praktijk.
mei 2, 2020/door Lucy Schaaphok

3 redenen waarom dromen niet gerealiseerd worden

Vroeger, toen ik veel jonger was wist ik vaak heel erg goed wat ik niet wilde en wat er niet goed was aan de wereld en de mensen in die wereld.
mei 1, 2020/door Lucy Schaaphok

Toen ik mijn middelvinger opstak

Bij mij was de rebel sterk aanwezig. Ik zei altijd “zelf doen” en wilde me vooral afzetten tegen mensen die zich vervelend gedroegen. Of ik dat nou wilde of niet. Ik had er geen invloed op.
april 29, 2020/door Lucy Schaaphok

Wat zou jij doen met 10 miljoen?

Deze vraag stelde ik mensen op Facebook. Er kwamen geweldige antwoorden; van het oprichten van een dierenasiel tot grond kopen en teruggeven aan de natuur.
april 29, 2020/door Lucy Schaaphok
ik weet niet wat ik wil

Zo kom je van je ‘ik weet niet wat ik wil’ syndroom af

Betrap je jezelf op de gedachten 'ik weet niet wat ik wil'? Heb je het gevoel dat je daarin vastzit? Dat je jezelf tegenhoudt in je talenten, in wie je bent? Het 'niet weten wat je wilt' werkt verlammend. Met dit blog kom je ervan af.
april 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Wie zijn jouw helden en inspiratiebronnen?

Vaak hebben we meerdere mentoren in ons leven, mensen die ons inspireren, aan wie we ons spiegelen, die een voorbeeld en/of inspiratiebron zijn.
april 21, 2020/door Lucy Schaaphok
zelfacceptatie

Te weinig zelfacceptatie? Ben je dat zat? Bevrijd jezelf

Heb jij moeite om jezelf te accepteren zoals je bent? Dat komt vaak omdat we ons hele leven lang meekrijgen hoe we moeten zijn, hoe we er uit moeten zien, hoe succes er uit ziet, hoe je je moet gedragen en dat houdt ons weg bij onze authenticiteit. Ben je dat zat? In dit blog leg ik je uit wat de kern van zelfacceptatie is en hoe je daar iets aan kan doen.
april 21, 2020/door Lucy Schaaphok
zelfvertrouwen opbouwen innerlijke criticus

Zelfvertrouwen opbouwen? Pak je innerlijke criticus aan

We kennen allemaal die stemmen in ons hoofd, die van alles willen. Maar 1 stem is vaak heel prominent aanwezig; de innerlijke criticus. Luisteren naar deze innerlijke stem knaagt aan je zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen opbouwen gaat niet vanzelf. Het vraagt om bewustzijn en concrete actie. Hoe je dat doet? In dit blog ga ik daarop in. 
april 19, 2020/door Lucy Schaaphok
Overgeven aan wat is

Je overgeven aan wat is

Herken jij dat ook dat je keer op keer tegen zaken aanloopt omdat je iets niet wilt zien? Je duwt het weg?
april 17, 2020/door Lucy Schaaphok
in je kracht staan

In je kracht staan

In je kracht staan is een term die veel wordt gebruikt, maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Houdt dit in dat je altijd een krachtige uitstraling hebt? Dat je altijd sterk bent?
april 17, 2020/door Lucy Schaaphok

Hoe creëer je meer tijd voor jezelf?

In deze hectische tijd, waar de prikkels je om de oren vliegen, waar de mogelijkheden groot zijn, komt tijd voor jezelf wel eens in het gedrang.
april 17, 2020/door Lucy Schaaphok

Vreugdegevoel door dankbaarheid

Heb jij wel eens geprobeerd om achterover te gaan zitten en een lijstje in je hoofd te laten ontstaan waar je je allemaal dankbaar voor kunt voelen?
april 17, 2020/door Lucy Schaaphok

Jij bent de belangrijkste

Het is niet egoïstisch om jezelf als het belangrijkste in jouw leven te plaatsen. Zou je dit niet doen, dan verloochen jij jezelf en zul je geen rust en balans vinden in je leven.
april 16, 2020/door Lucy Schaaphok
negatieve gedachten loslaten

In 3 stappen negatieve gedachten loslaten

In mijn gesprekken met klanten komen vaak bepaalde thema's terug, één van deze thema's is het belemmeren  van zichzelf door hoe ze over zichzelf denken.
april 16, 2020/door Lucy Schaaphok
Hoe innerlijke persoonlijkheden jouw leven beïnvloeden 1

Hoe innerlijke persoonlijkheden jouw leven beïnvloeden

We bestaan uit vele verschillende innerlijke delen, innerlijke stemmen die hun eigen ideeen en behoeftes hebben en veel invloed op ons dagelijks leven hebben.
april 16, 2020/door Lucy Schaaphok
van droom naar werkelijkheid

Van droom naar werkelijkheid in 5 stappen

Waar droom jij van? Hoe staat het met je focus? Word je geleefd?
april 16, 2020/door Lucy Schaaphok

Stemmen in je hoofd

Heb jij soms ook zo last van verschillende stemmetjes in je hoofd die elk andere dingen van je wil?
april 16, 2020/door Lucy Schaaphok

Angst loslaten

test samenvatting
april 16, 2020/door Lucy Schaaphok
Stemmen in je hoofd

Angst opruimen voor meer rust en ruimte in je hoofd

Een deelneemster aan mijn workshop vertelde later haar verhaal over hoe ze meer rust en ruimte kreeg in haar hoofd met SoulCollage®. Ik was zo gegrepen dat ik haar vroeg of ze er over wilde schrijven. Dit verhaal wil ik graag met jou als lezer delen.
januari 30, 2019/door Lucy Admin
Translate »