Waarom SoulCollage® een beetje op tuinieren lijkt

SoulCollage® bibliotheek

Ik mag heel graag tuinieren en breng daarom ook veel tijd door in de tuin (wat veel wieden inhoudt). Het is net levend schilderen. Je plaatst planten bij elkaar, die hun eigen leven gaan leiden en daardoor een orkest van kleuren en geuren voortbrengen.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Tuinieren lijkt ook heel erg op het SoulCollage® proces; we hebben een orkest aan innerlijke delen die in ons leven. Innerlijke delen die het beter met de één dan met de ander kunnen vinden, net zoals bij planten. Delen die sommigen overwoekeren.

Delen die door de slakken opgegeten worden (zou je kunnen vergelijken met externe factoren die sommige van onze innerlijke delen klein maken). Met SoulCollage® zijn we als het ware aan het tuinieren binnenin onszelf.

Hier een beetje extra voeding, daar wat wieden en water geven, totdat er een harmonieus orkest van blije, innerlijke delen is ontstaan. Delen die dan de hoogste potentie van de zielsessentie leven.

Ik leef tegenwoordig een stuk trager dan ik eerder deed. Nog meer kan ik vanuit de rust mijn innerlijke delen observeren en mij verbinden met mijn hogere bewustzijn, waardoor ik gewoon bén, alle stemmen zijn even stil.

Wanneer we onze innerlijke delen even tot rust kunnen brengen, is dat een groot goed. Vanuit de stilte en het pure bewustzijn kun je dan zaken heel helder zien.

Hoeveel rust en stilte geef jij jezelf? Vind je het moeilijk om stil in je hoofd te worden? Onderzoek dan eens welke stemmen, welke innerlijke persoonlijkheden er veel aan het woord zijn.

Schrijf eens op wat ze zeggen, voelen, willen en denken. Door ze te horen en ze een plek te geven worden ze vaak vanzelf stiller. Maak een kaart over ze en vind hun kracht. Door jezelf op deze manier te leren kennen ontstaat er steeds meer innerlijke balans en innerlijke rust.

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

  • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
  • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
  • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »