Uitgebreide online SoulCollage® workshop

SoulCollage® is een leuke manier om je innerlijke wereld te verkennen en meer balans in je leven te creëren. Het is een creatieve en intuïtieve manier om jezelf uit te drukken dat verder gaat dan je ratio. Je zult verborgen juweeltjes in jezelf ontdekken zodat je (nog) meer zelfliefde en zelfvertrouwen ontwikkelt.

25 januari en 2 februari 2024

online van 19 – 22 uur

Kosten € 75,-

Geef je innerlijke wereld een stem

We bestaan uit vele innerlijke delen. Sommige delen kennen we heel goed, andere zijn verborgen omdat we het gevoel hadden dat we ze niet in ons leven tot uitdrukking konden brengen omdat dat niet gewenst was.

Sommige delen zijn heel dominant en nemen vaak het stuur over, zonder dat je daar bewust voor kiest.

Hoe zou je leven eruit zien als je je innerlijke delen, je persoonlijkheden, je archetypen zou kennen en ze bewust kunt inzetten in je leven. Hoe zou het zijn als je zou kunnen kiezen welk deel het beste zou kunnen handelen in een bepaalde situatie?

Jij zult het kompas zijn, de regisseur in je leven en de delen zullen je volgen en naar je luisteren, zodat ze je van dienst kunnen zijn om je volledige potentieel te bereiken.

Leer hoe je SoulCollage® kunt gebruiken om je volledige potentieel te bereiken, wat betekent dat je volledig jezelf bent, met alles wat er in je leeft

Je maakt je eigen verzameling van collagekaarten voor persoonlijk gebruik

Je maakt op een intuïtieve manier je eigen kaarten met afbeeldingen uit tijdschriften en boeken. Met deze kaarten geef je je innerlijke delen op een speciale manier een stem.

Het kan levensveranderend zijn om op deze manier kaarten te maken en te lezen, omdat je jezelf meer en meer gaat accepteren door je innerlijke delen de kans te geven zich te laten zien en je te laten zien wie je werkelijk bent.

Je kunt je verzameling kaarten gebruiken als kompas in je leven, omdat je je kaarten kunt raadplegen en je innerlijke delen je hun wijsheid en talenten zullen laten zien.

Je kunt vertrouwen op je eigen intuïtie en innerlijke wijsheid zult hier steeds meer op gaan vertrouwen.

Ontdek, heel en geef jezelf kracht zodat je je zielsessentie kunt manifesteren – jouw unieke vonk

De inhoud van de workshop

 • Uitleg van de principes van SoulCollage®

  Ontdek wat de basis van SoulCollage® is

 • Het maken en lezen van SoulCollage® kaarten

  Ik leer je hoe je kaarten kunt maken en het bijzondere leesproces met je kaarten te doen. Ik geef je tips en begeleid je door het bijzodere proces. Je hoeft niet creatief te zijn om deel te kunnen nemen.

 • Uitleg van de SoulCollage® groepen and transpersoonlijke kaarten

  De groepen en de transpersoonlijke kaarten kunnen een dieper begrip geven van jezelf en verdieping aanbrengen in je leven.

 • Leren hoe je kaarten te gebruiken

  Wanneer je kaarten hebt gemaakt en gelezen, dan is er nog meer te ontdekken over wat je allemaal met je kaarten kunt doen. Ik laat je een aantal mogelijkheden ervaren.

 • Een geleide visualisatie, waarin je een krachtdier op een chakra kunt vinden

  Eén van de SoulCollage® groepen is die van de metgezellen. Voor elk chakra kun je een dier als gids of een uitdager vinden, die je kan helpen of uitdagen in je leven,

 • Vragen en delen

  Het delen van de kaarten en de leesprocessen wordt vaak als heel waardevol ervaren, daarnaast is er veel ruimte om vragen te stellen.

Uitgebreide Online SoulCollage® Workshop

Hoe werkt het?

We komen 2 keer 3 uren via Zoom bij elkaar en beginnen op 19 uur. De workshop wordt opgenomen in het geval iemand er niet bij kan zijn.

Na je betaling ontvang je een mail met alle informatie die je nodig hebt, inclusief de Zoomlink.

Voorbereiding

Wat heb je nodig voor de workshop:

 • afbeeldingen uit bijvoorbeeld tijdschriften
 • karton voor kaarten. De kaarten hebben een speciale afmeting gebaseerd op de gulden snede (5 x 8 inch, 12,7 x 20,4 cm).
 • lijm
 • schaar
 • mesje (handig, niet persé nodig)
 • passepartout me (handig, niet persé nodig)
 • Pen en papier

Je kunt alle materialen ook in mijn webwinkel bestellen.

Deze workshop bevat alle noodzakelijke elementen om te voldoen aan de criteria van het volgen van een workshop voor de SoulCollage® Facilitator Training.

Je kunt alvast proeven aan SoulCollage® door de gratis mini-workshop te volgen.

Annuleringsvoorwaarden

Het is niet mogelijk om de workshop binnen 7  dagen voor aanvang van de workshop te annuleren. Je kunt wel iemand anders voor je in de plaats deel laten nemen.
Mocht je toch een gedeelte van de workshop moeten missen, dan wordt het opgenomen.

Data en kosten

25 januari en 1 februari 2024

kosten € 75 bij aanmelding voor 11 januari 2024, daarna €99

Je betaalt eenvoudig via Ideal.

SoulCollage® expert en trainer

SoulCollage Lucy SchaaphokLucy Schaaphok is een SoulCollage® Facilitator sinds 2010 en een trainer sinds 2013 en heeft honderden mensen geleerd om met deze geweldige methode te werken.

Ze is een coach, geeft workshops, cursussen en organiseert retraites op het gebied van het creëren van een magisch leven.

Lucy Schaaphok

Ik verheug me er op om met je aan de slag te gaan! Bij SoulCollage® wordt je niet gestuurd in je proces en kun je volledig te eigen intuïtie volgen, ik zal er vooral met aandacht voor je zijn, naas thet uitleggen van het proces. Je hoeft niks en (bijna) alles mag.

Testimonials

‘Ik vond het verrassend en speciaal!

Ik vond het heerlijk om de collages te maken. Het was ontspannend en ik ervoer geen enkele druk. Lucy was heel helder hier over dat dit belangrijk is. Genieten!
Het proces was ongewoon voor mij en daarom wat spannend, maar al snel raakte ik gefascineerd door wat er met mij gebeurde toen ik het leesproces deed. En zo bijzonder om ook de lezingen van de anderen te ervaren. Het proces was heel krachtig.
Ik heb veel plezier gehad en vond het erg inspirerend om je te ontmoeten Lucy. De manier waarop jij het leven benaderd, prachtig!
– M vd M

‘Ik voel me meer vrij, liefdevol en ervaar meer passie in mijn leven.’

Het SoulCollage® proces heeft deuren voor mij geopend. Ik ben helemaal verkocht en ga aan de slagmet het maken van nog meer kaarten en deze in mijn leven te gebruiken.
-Sigrid Groenenberg

Veel gestelde vragen

Mensen die zich aangetrokken voelen tot SoulCollage® zijn meestal gemotiveerd om meer over zichzelf te ontdekken en voelen zich geïnspireerd om dit samen met gelijkgestemden te doen. Ze worden verliefd op deze creatieve methode, waarmee iedereen bevredigende, betekenisvolle persoonlijke collages kan maken en deze kan gebruiken om hun eigen levensvragen te beantwoorden.

SoulCollage® is gecreëerd door Seena B. Frost (1932-2016). Ze was meer dan dertig jaar psychotherapeut en supervisor in Californië en gebruikte veel healingsmethoden, waaronder het werk van C.G. Jung, Fritz Perls, Virginia Satir, Eric Berne, Roberto Assagioli en anderen.

SoulCollage® is een creatief collage proces voor…

 • Zelfontdekking, zelfacceptatie en persoonlijke bekrachtiging.
 • Het omarmen van eigen intuïtie en unieke creativiteit.
 • Het promoten van een inclusieve, diverse, samenwerkende gemeenschap, voor wederzijdse aanmoediging.

Degenen die SoulCollage® beoefenen…

 • Creëren collagekaarten die betekenisvol voor hen zijn, waarbij elke kaart zijn eigen unieke stem/energie/aanwezigheid uitdrukt.
 • Gebruiken de SoulCollage® structuur van de groepen (plus de optionele Transpersoonlijke kaarten) om heelheid aan hun deck toe te voegen.
 • Gebruiken het Ik ben degene die… proces om de unieke boodschap van elke kaart te ontdekken.
 • leren het individuele “lokale verhaal” in hun kaarten te herkennen en ontdekken hoe dit verweven is met het “grotere verhaal” van het collectief.
 • Begrijpen dat elke kaart één energie bevat die een deel van henzelf is en altijd zowel een positieve intentie heeft als een potentieel om in disbalans te komen.
 • Begrijpen dat hun SoulCollage®-deck één en vele dimensies heeft.
 • Raadplegen hun eigen kaarten door SoulCollage® Readings voor zichzelf te doen om hen door hun eigen levensvragen en beslissingen te leiden.

Meld je nu aan

Meld je met een vriend(in) aan en ontvang 15 euro korting

Translate »