SoulCollage® facilitator training

Wil je andere mensen helpen om persoonlijk te groeien? Zoek je een intuïtieve methode om met je klanten te werken? Dan is de SoulCollage® Facilitator training iets voor jou.

23 – 26 maart 2024

4 daagse training in Groesbeek, de Poort.

Investering:  € 925

SoulCollage® facilitator training

Houd jij van het maken van collages en houd je je ook bezig met je persoonlijke ontwikkeling en wil je meer inzichten in wie je bent zodat je meer balans in je leven kunt aanbrengen? En wil jij anderen ook in dit proces gaan begeleiden? Dan is deze training echt iets voor jou.

Waarom worden mensen Facilitators?

Mensen worden om veel verschillende redenen aangetrokken tot de SoulCollage® facilitator training. Er zullen nog veel meer redenen zijn, maar hier een aantal daarvan:

Creatieve, intuïtieve manier van werken

Niet-kunstenaars worstelen met hun verlangen naar het uiten van hun creativiteit en waarderen dat er geen goede of foute manier bij SoulCollage®; het proces is eenvoudig, leuk en diepgaand. Iedereen die een schaar en lijm kan gebruiken kan prachtige kaarten maken en deze delen met anderen.

Therapeuten, counselers, verpleegsters en andere professionals die mensen helpen vinden een creatieve manier om te werken met hun cliënten. Dit gaat verder dan woorden en concepten, een manier die een directe ervaring biedt om toegang te krijgen tot intuïtie, inzichten en transformatie.

Zachte, maar diepe zelfzorgmethode

Healers en mensen die een methode om te helen zoeken zien in SoulCollage® een zachte maar diepe zelfzorg methode die hun innerlijke leiding onthult. Dit doen ze door het onderzoeken van en het “worden” van de afbeeldingen door het gebruik van de kaarten met een SoulCollage®reading.

Iedereen die waarde hecht aan opbouwende, lerende gemeenschappen gebaseerd op wederzijds respect, ondersteuning en commitment om te zorgen voor zichzelf en anderen, voelen zich vaak aangetrokken tot het leren en delen van SoulCollage®.

Ontwaken van spiritueel proces

Individuen die spirituele vernieuwing en een creatieve manier zoeken om toegang te krijgen tot hun diepere leiding en wijsheid.

Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het aanbrengen van een nieuwe dimensie in hun kunst vinden een spiritueel proces dat ze kunnen delen met anderen. Het is een creatieve drempel naar verrassende onthullingen, groter zelfbegrip en de verrijkende acceptatie van het licht en de schaduw die een rol spelen in ons leven.

Tijdens deze training

SoulCollage® facilitator training

Lucy Schaaphok maakt tijdens het weekend gebruik van haar uitgebreide ervaring van het faciliteren van SoulCollage® in groepen tijdens de afgelopen 12 jaren. De training is inclusief:

 • How to

  Hoe het maken van een SoulCollage® kaart te faciliteren, inclusief manieren om eigenwaarde te ondersteunen en competitie en zelfkritiek te vermijden.

 • Therapeutische structuur

  Hoe een therapeutische structuur uitgevoerd kan worden die zelfontdekking beschermt en aanmoedigt.

 • Invalshoeken

  Manieren om het proces aan te passen aan verschillende individuele issues en verschillende groepen.

 • Netwerk SoulCollage® facilitators

  Discussie over hoe internet te gebruiken om het SoulCollage® proces te gebruiken en aan te moedigen , inclusief contact met de SoulCollage®facilitator list serve, de facilitator’s news letter “Neterletter” en verwijzingen op de website voor getrainde SoulCollage® Facilitators.

 • Workshops geven

  Praktische informatie over het geven van workshops en wat erbij komt kijken. Je krijgt handige tips en ideeën om dit vorm te geven.

 • Ethiek

  Ethische valkuilen en uitdagingen die kunnen ontstaan wanneer je met individuen en groepen werkt tijdens gebruikmaking van spirituele en persoonlijke afbeeldingen van SoulCollage®

SoulCollage® facilitator training

Vereisten om deel te kunnen nemen aan de training

Bereid je voor op de training door:

 • Het lezen van Seena’s boek SoulCollage® Evolving, of het Nederlandse SoulCollage® boek van Seena, hier te bestellen.
 • Het luisteren van Seena’s cd: (Introductie in SoulCollage®) met een geleide meditatie. Deze is bij de prijs van de training inbegrepen.
 • Het lezen en jezelf bekendmaken met de principes van SoulCollage®, deze vind je hier.
 • Het maken en lezen van een aantal kaarten uit elke groep voor je eigen verzameling (dit is belangrijk zodat je ervaring kunt opdoen met het maken van kaarten voordat je het leert aan anderen). Je hebt een minimale aantal kaarten van 14 nodig voor de training.
 • Het volgen van een online of een persoonlijke workshop van minimaal 6 uren in een groep van minimaal 3 mensen.

Waar moet de vereiste workshop aan voldoen?

De workshop die je dient te volgen om aan de training deel te kunnen nemen moet aan de volgende punten voldoen. Uitleg van:

 • De principes van SoulCollage®
 • De vier groepen: Gemeenschap, Raadsgever, Metgezel en Comité
 • Het lokale verhaal en het grotere verhaal
 • Het ene en het vele
 • Elke kaart bevat één energie
 • De kaart spreekt in de eerste persoon
 • De Transpersoonlijke Kaarten: Bron, Getuige en Zielsessentie
 • Kaarten maken en ze een stem geven met de “Ik ben iemand die…” oefening
 • Het raadplegen van je deck met een vraag
 • Geleide visualisatie om een Metgezel te ontmoeten

Om zeker te zijn dat de workshop die je wilt volgen voldoet aan de bovenstaande kenmerken, vraag de facilitator bij wie je de workshop wilt boeken.
Kijk op www.soulcollage.nl, of in mijn agenda (online workshops) voor een overzicht van workshops door getrainde SoulCollage® Facilitators.

Veel gestelde vragen

FAQ – SoulCollage® facilitator training

Ik zie vaak mensen tijdens de training die graag anderen willen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling als coach of therapeut maar ook gewoon voor mensen in hun omgeving. Het zijn vaak nieuwsgierige en enthousiaste mensen die graag in de diepte springen.

Ja. Het SoulCollage® praktijk certificaat garandeert dat deelnemers aan deze training een praktische proeve van bekwaamheid hebben afgelegd om hun vak als SoulCollage® facilitator uit te kunnen oefenen. Daarnaast mogen zij als erkend facilitator het SoulCollage® trademark gebruiken bij het doen van individueel- of groepswerk.

De deelnemers komen overal vandaan, van het noorden tot aan België. Sommige mensen boeken een (voor)overnachting in de buurt, zodat ze niet heel vroeg weg hoeven te gaan. En genieten dan vaak ook nog even van de omgeving.
Je kunt ons ook vragen of er deelnemers zijn die bij je uit de buurt komen, zodat je samen kunt reizen.

Je kunt kiezen voor een overnachting elders, of overnachten bij de Poort. Je kunt voor het verblijf een keuze maken uit een overnachtingsarrangement, of een dagarrangement

Jazeker. Deze methode is naast coaches en therapeuten ook geschikt voor iedereen die intuïtief in zijn of haar omgeving met mensen werkt (bijvoorbeeld in loondienst). Veel professionals  vinden het een waardevolle aanvulling op wat ze al weten.

De SoulCollage® methode verschilt op een aantal vlakken met de vele andere collage methodes. Je werkt bijvoorbeeld op een specifiek formaat en werkt met 1 energie per kaart. Het gaat niet om de schoonheid van de kaart, maar om de betekenis. Je gebruikt een identificatiemethode gebaseerd op de gestalttherapie en je bouwt aan je eigen kaartendeck, die je je leven lang kunt raadplegen voor je eigen levensvragen.

SoulCollage® facilitator training

Praktijk certificaat

Het SoulCollage® praktijk certificaat garandeert dat deelnemers aan deze training een praktische proeve van bekwaamheid hebben afgelegd om hun vak als SoulCollage® facilitator uit te kunnen oefenen. Daarnaast mogen zij als erkend facilitator het SoulCollage® trademark gebruiken bij het doen van individueel- of groepswerk.

Om toegang te krijgen tot deze Certificeringstraining dien je te voldoen aan een aantal vereisten. Deze vereisten zijn beschreven op deze pagina. Deze Certificeringstraining is de laatste (verplichte) stap in het proces om erkend SoulCollage® facilitor te worden. Als je  niet voldoet aan deze vereisten kun je niet deelnemen aan deze Certificeringstraining.

Om het SoulCollage® praktijk certificaat te ontvangen ben je verplicht om alle sessies van deze training te volgen, inclusief de praktische proeve van bekwaamheid. Zonder dit praktijk certificaat is het niet toegestaan om het beroep van SoulCollage® facilitator uit te oefenen.

Praktische informatie

De training is inclusief:

 • alle training sessies,
  Dag 1: 11-18.00 uur, met 1,5 uur lunchpauze
  Dag 2: 9-18.00, met 1,5 uur lunchpauze
  Dag 3: 9-18.00 met 1,5 uur lunchpauze
  Dag 4: 9-18:00 met 1,5 uur lunchpauze
 • alle materialen inclusief blanco kaarten en overvloed aan afbeeldingen
 • de audio Introductie in SoulCollage® in het Nederlands of het Engels.
 • een jaar lidmaatschap van de internationale SoulCollage® Facilitator Circle en SoulCollage® Nederland
De prijs is exclusief het verblijf bij de Poort (overnachting, of dagarrangement).
VERBLIJF
Na aanmelding voor de training ontvang je, wanneer het minimaal aantal deelnemers zich heeft aangemeld, een mail voor de registratie van je verblijf  bij de Poort in Groesbeek, waar de training plaatsvindt.
Je kunt kiezen uit een overnachtingsarrangement óf een dagarrangement
De kosten variëren naar gelang je gekozen kamertype of dagarrangement.
Voor de verblijfskosten met overnachting moet je rekening houden met ongeveer € 430,- voor een éénpersoonskamer met eigen badkamer, €398,- 1 persoons kamer met gedeelde badkamer. Het is ook mogelijk om te kamperen, of een Pipowagen te huren.
Het dagarrangement (zonder overnachting).
is ongeveer €259,-
Aanwezigheid bij lunch en diner wordt verwacht in verband met de groepsvorming, dit is meegenomen in het dagarrangement en het overnachtingsarrangement.
De Poort houdt rekening met alle mogelijke diëten.
Er is geen diner op de laatste dag van de training. Dit is wel extra bij te boeken.

Trainer

Lucy Schaaphok is een expert op het gebied van innerlijk leiderschap en persoonlijke groei.

Ze geeft trainingen, retraites, coaching aan voornamelijk vrouwelijke professionals met een verschillende achtergrond (leidinggevenden, niet leidinggevenden, coaches & therapeuten) die willen groeien in hun innerlijk leiderschap.

Datum & kosten

23 – 26 maart 2024

4 daagse training in Groesbeek, de Poort.

Investering:  € 925,  (exclusief verblijfskosten en maaltijden/drinken, te boeken bij de Poort, je ontvangt hier een mail over)

Let Op! We verblijven tijdens de training in de Poort, voor het verblijf, het eten en het drinken boek je een dagarrangement als je niet wilt blijven overnachten. Kijk bij de praktische informatie voor meer informatie.

Je betaalt deze training eenvoudig via ideal. Het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Hiervoor wordt €25,- extra berekend.

Ben je al facilitator en wil je de training herhalen? Dat kan. Je ontvangt dan 50% korting op de inschrijfprijs. Stuur me even een mailtje als je daar gebruik van wilt maken.

Annuleren

De annuleringsvoorwaarden van de Poort vind je bij de boeking (staat online bij voldoende deelnemers).

Bij annulering tot 2 maanden vóór aanvang van deze training wordt het volledige bedrag minus €100,- annuleringskosten teruggestort. Daarna kun je niet meer annuleren.

Wanneer het aanbetalingsbedrag nog niet is voldaan bij annulering, wordt er een factuur gestuurd voor de annuleringskosten.

Er wordt geen geld teruggegeven wanneer je niet aanwezig bent tijdens de training, of wanneer je eerder weg moet.

Je kunt wel iemand voor jou in de plaats laten komen bij het begin van de training, als deze de goede voorbereidingen getroffen heeft.

Ervaringen van anderen

‘Wat een krachtig instrument’

Ik heb erg genoten van het SoulCollage® event en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag.” Joanke Sierksma, Essentie Coaching

‘Belangrijke toevoeging voor mijn werk’

Voor mij is SoulCollage® een belangrijke toevoeging in mijn leven en werk. Ik pas het toe in diverse begeleidingstrajecten in mijn werk als coach, supervisor en intervisiebegeleider. – Gerda Cuperus GCKwadraat, voor coaching, supervisie en intervisie

‘Wat een magische dagen!’

Ben erg blij dat ik het ervaren heb en een certificaat behaald natuurlijk!
Leuk om elkaar weer gezien te hebben en je begeleiding in dit intens proces meegemaakt te hebben.  Zeer leerzaam.
Deze 4 dagen voelen als een warm bad voor de ziel!

– Jolanda Burg – Creatieve coach

Inschrijven

SoulCollage® Facilitator training

 • 1 persoon SoulCollage® Facilitator training
Translate »