SoulCollage® facilitator training

Wil je andere mensen helpen om persoonlijk te groeien? Zoek je een intuïtieve methode om met je klanten te werken? Dan is de SoulCollage® Facilitator training iets voor jou.

13 – 16 mei 2021

4 daagse training in Groesbeek, de Poort.

Investering € 895,-

Geen plek meer

SoulCollage® facilitator training

Houd jij van het maken van collages en houd je je ook bezig met je persoonlijke ontwikkeling en wil je meer inzichten in wie je bent zodat je meer balans in je leven kunt aanbrengen? En wil jij anderen ook in dit proces gaan begeleiden? Dan is deze training echt iets voor jou.

Waarom worden mensen Facilitators?

Mensen worden om veel verschillende redenen aangetrokken tot de SoulCollage® facilitator training. Er zullen nog veel meer redenen zijn, maar hier een aantal daarvan:

Creatieve, intuïtieve manier van werken

Niet-kunstenaars worstelen met hun verlangen naar het uiten van hun creativiteit en waarderen dat er geen goede of foute manier bij SoulCollage®; het proces is eenvoudig, leuk en diepgaand. Iedereen die een schaar en lijm kan gebruiken kan prachtige kaarten maken en deze delen met anderen.

Therapeuten, counselers, verpleegsters en andere professionals die mensen helpen vinden een creatieve manier om te werken met hun cliënten. Dit gaat verder dan woorden en concepten, een manier die een directe ervaring biedt om toegang te krijgen tot intuïtie, inzichten en transformatie.

Zachte, maar diepe zelfzorgmethode

Healers en mensen die een methode om te helen zoeken zien in SoulCollage® een zachte maar diepe zelfzorg methode die hun innerlijke leiding onthult. Dit doen ze door het onderzoeken van en het “worden” van de afbeeldingen door het gebruik van de kaarten met een SoulCollage®reading.

Iedereen die waarde hecht aan opbouwende, lerende gemeenschappen gebaseerd op wederzijds respect, ondersteuning en commitment om te zorgen voor zichzelf en anderen, voelen zich vaak aangetrokken tot het leren en delen van SoulCollage®.

Ontwaken van spiritueel proces

Individuen die spirituele vernieuwing en een creatieve manier zoeken om toegang te krijgen tot hun diepere leiding en wijsheid.

Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het aanbrengen van een nieuwe dimensie in hun kunst vinden een spiritueel proces dat ze kunnen delen met anderen. Het is een creatieve drempel naar verrassende onthullingen, groter zelfbegrip en de verrijkende acceptatie van het licht en de schaduw die een rol spelen in ons leven.

Tijdens deze training

SoulCollage® facilitator training

Lucy Schaaphok maakt tijdens het weekend gebruik van haar uitgebreide ervaring van het faciliteren van SoulCollage® in groepen tijdens de afgelopen 8 jaren. De training is inclusief:

 • How to

  Hoe het maken van een SoulCollage® kaart te faciliteren, inclusief manieren om eigenwaarde te ondersteunen en competitie en zelfkritiek te vermijden.

 • Therapeutische structuur

  Hoe een therapeutische structuur uitgevoerd kan worden die zelfontdekking beschermt en aanmoedigt.

 • Invalshoeken

  Manieren om het proces aan te passen aan verschillende individuele issues en verschillende groepen.

 • Netwerk SoulCollage® facilitators

  Discussie over hoe internet te gebruiken om het SoulCollage® proces te gebruiken en aan te moedigen , inclusief contact met de SoulCollage®facilitator list serve, de facilitator’s news letter “Neterletter” en verwijzingen op de website voor getrainde SoulCollage® Facilitators.

 • Workshops geven

  Praktische informatie over het geven van workshops en wat erbij komt kijken. Je krijgt handige tips en ideeën om dit vorm te geven.

 • Ethiek

  Ethische valkuilen en uitdagingen die kunnen ontstaan wanneer je met individuen en groepen werkt tijdens gebruikmaking van spirituele en persoonlijke afbeeldingen van SoulCollage®

SoulCollage® facilitator training

Voorbereiding

Bereid je voor op de training door:

 • Het lezen van Seena’s boek SoulCollage® Evolving, of het Nederlandse SoulCollage® boek van Seena, hier te bestellen.
 • Het luisteren van Seena’s 2 cd’s: (Introductie in SoulCollage®) met een geleide meditatie en (Het faciliteren van SoulCollage® in groepen). Beide verkrijgbaar als mp3 in de webwinkel (als als cd in het Engels).
 • Het lezen en jezelf bekendmaken met de principes van SoulCollage®, deze vind je hier.
 • Het maken en lezen van een aantal kaarten uit elke groep voor je eigen verzameling (dit is belangrijk zodat je ervaring kunt opdoen met het maken van kaarten voordat je het leert aan anderen).

Vereisten

Het volgen van een workshop bij Lucy Schaaphok of één van de andere Facilitators, waarin de SoulCollage® groepen en transpersoonlijke kaarten worden uitgelegd. Bijvoorbeeld: build your higher level life. Deze workshop moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De workshop moet door een officiele facilitator en in een groep van minimaal 3 personen (niet online) gegeven worden.
 • Tijdens de workshop moet het maken van kaarten, lezen van kaarten met het “ik ben degene die” proces behandeld zijn.
 • De workshop moet minimaal 6 uren beslaan (mag ook 2 kortere workshops zijn, als de 6 uren in totaal maar gehaald worden.
 • De SoulCollage® principes moeten behandeld zijn- de geschiedenis van SoulCollage® moet behandeld zijn.
 • Er moet uitleg gegeven zijn over de indeling van de kaarten in de 4 groepen en de transpersoonlijke kaarten.

Kun je door deze coronaperiode niet voldoen aan de bovenstaande eisen, neem dan even contact op voor overleg.

Veel gestelde vragen

FAQ – SoulCollage® facilitator training

Ik zie vaak mensen tijdens de training die graag anderen willen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling als coach of therapeut maar ook gewoon voor mensen in hun omgeving. Het zijn vaak nieuwsgierige en enthousiaste mensen die graag in de diepte springen.

De deelnemers komen overal vandaan, van het noorden tot aan België. Sommige mensen boeken een (voor)overnachting in de buurt, zodat ze niet heel vroeg weg hoeven te gaan. En genieten dan vaak ook nog even van de omgeving.
Je kunt ons ook vragen of er deelnemers zijn die bij je uit de buurt komen, zodat je samen kunt reizen.

Nee je kunt ook elders overnachten. Dat mag je zelf weten. Het avonddiner is wel een verplicht onderdeel van de training.

Jazeker. Deze methode is naast coaches en therapeuten ook geschikt voor iedereen die intuïtief in zijn of haar omgeving met mensen werkt (bijvoorbeeld in loondienst). Veel professionals  vinden het een waardevolle aanvulling op wat ze al weten.

De SoulCollage® methode verschilt op een aantal vlakken met de vele andere collage methodes. Je werkt bijvoorbeeld op een specifiek formaat en werkt met 1 energie per kaart. Het gaat niet om de schoonheid van de kaart, maar om de betekenis. Je gebruikt een identificatiemethode gebaseerd op de gestalttherapie en je bouwt aan je eigen kaartendeck, die je je leven lang kunt raadplegen voor je eigen levensvragen.

SoulCollage® facilitator training

Hoe werkt het

De training is inclusief:

 • alle training sessies,
  Dag 1: 11-18.00 uur, met 1,5 uur lunchpauze
  Dag 2: 9-18.00, met 1,5 uur lunchpauze
  Dag 3: 9-18.00 met 1,5 uur lunchpauze
  Dag 4: 9-18.00 met 1,5 uur lunchpauze
 • alle materialen inclusief blanco kaarten en overvloed aan afbeeldingen
 • een jaar lidmaatschap van de internationale SoulCollage® Facilitator Circle en SoulCollage® Nederland
 • thee, koffie, wat lekkers
Deze training is exclusief maaltijden, drankjes en (eventuele) overnachtingen. Voor de verblijfskosten met overnachting moet je rekening houden met ongeveer € 350,-. Uiteraard houden wij ons aan de Corona maatregelen die geldend zijn.

Certificaat

Om een certificaat van afronding te ontvangen moet je ALLE sessies van deze training bijgewoond hebben.

Deelnemers die de SoulCollage® training voltooien ontvangen een certificaat van afronding en mogen het  SoulCollage® trademark gebruiken bij het doen van individueel- of groepswerk volgende de principes van SoulCollage®. Dus SoulCollage® traint Facilitators in plaats van certificering.

Trainer

Lucy Schaaphok is een expert op het gebied van innerlijk leiderschap en persoonlijke groei.

Ze geeft trainingen, retraites, coaching aan voornamelijk vrouwelijke professionals met een verschillende achtergrond (leidinggevenden, niet leidinggevenden, coaches & therapeuten) die willen groeien in hun innerlijk leiderschap.

Datum & kosten

13 – 16 mei 2021

4 daagse training in Groesbeek, de Poort.

Investering € 895,-

Geen plaats meer

De volgende training is van 3 – 6 oktober 2021

Je betaalt deze training eenvoudig via ideal. Het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Hiervoor wordt €25,- extra berekend.

Ben je al facilitator en wil je de training herhalen? Dat kan. Je ontvangt dan 50% korting op de inschrijfprijs. Stuur me even een mailtje als je daar gebruik van wilt maken.

Annuleren

Tijdens de Covid-19 maatregelen is het mogelijk om bij klachten of ziekte, de deelname aan de training te verplaatsen, zo ook de overnachting en maaltijden bij de Poort. Dit dient wel direct gemeld te worden.
Wanneer er klachten ontstaan tijdens een training, dan kun je de training opnieuw op een ander moment doen.

Bij annulering door de maatregelen kun je de training verplaatsen of je geld terugkrijgen.

Bij annulering tot 60 dagen vóór aanvang van deze training wordt het volledige bedrag minus €100,- annuleringskosten teruggestort. Daarna kun je niet meer annuleren.

Wanneer het aanbetalingsbedrag nog niet is voldaan bij annulering, wordt er een factuur gestuurd voor de annuleringskosten.

Er wordt geen geld teruggegeven wanneer je niet aanwezig bent tijdens de training, of wanneer je eerder weg moet.

Je kunt wel iemand voor jou in de plaats laten komen bij het begin van de training, als deze de goede voorbereidingen getroffen heeft.

Het is mogelijk, bij uitzondering, een deel van het trainingsgeld te verplaatsen naar een volgende training die door Lucy Schaaphok wordt gegeven(binnen 12 maanden).

Ervaringen van anderen

‘Wat een krachtig instrument’

Ik heb erg genoten van de SoulCollage® facilitator training en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag.” Joanke Sierksma, Essentie Coaching

‘Belangrijke toevoeging voor mijn werk’

Voor mij is SoulCollage® een belangrijke toevoeging in mijn leven en werk. Ik pas het toe in diverse begeleidingstrajecten in mijn werk als coach, supervisor en intervisiebegeleider. – Gerda Cuperus GCKwadraat, voor coaching, supervisie en intervisie

Inschrijven

SoulCollage® Facilitator training

Translate »