Over SoulCollage®

Met de intuïtieve SoulCollage® methode maak je met afbeeldingen prachtige kaarten. Na het maken van de kaarten doe je een eenvoudig, maar bijzonder proces. Hierdoor krijg je veel inzichten in jezelf en antwoorden op vragen rondom je persoonlijke ontwikkeling.

Wat is SoulCollage®?

SoulCollage® is enorm in opkomst wereldwijd. Seena Frost uit de USA heeft het ontwikkeld en daar is het begonnen. Nu zijn er vele facilitators over de wereld en 13 trainers. Ik ben één van die gelukkige trainers.

SoulCollage® pakt mensen direct, het raakt ze en zijn vaak verbaasd over de kracht en eenvoud van deze methode. Het is leuk om kaarten te maken; vanuit intuïtie of juist gestuurd met een thema en mensen zijn hierin vaak niet te stoppen. Het combineren van afbeeldingen uit tijdschriften die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, biedt op zich dus al veel plezier.

Vervolgens worden de kaarten die gemaakt zijn gebruikt om tot meer zelfinzicht te komen, om antwoorden op vragen op welk gebied dan ook te krijgen. Je kunt de kaarten op vele verschillende manieren gebruiken:

 • om een bepaalde kwaliteit die je even kwijt bent op te roepen
 • om bepaalde thema’s in je leven in balans te brengen
 • om antwoorden te krijgen vanuit een andere niveau dan het denken
 • om de verbinding met jezelf te versterken

Hoe werkt het?

Tijdens alle workshops en events die ik aanbied maak ik, als een rode draad, gebruik van de SoulCollage® methode. In essentie maak je met afbeeldingen prachtige kaarten. Na het maken van de kaarten doe je een eenvoudig, maar bijzonder proces waardoor je veel inzichten krijgt in jezelf en je antwoorden op je vragen krijgt.

 • Je maakt je los van je logische verstand en verbind je met je intuïtie.
 • Je verbindt je met je innerlijke creativiteit.
 • Je vindt antwoorden op je (levens)vragen.

Wat doet SoulCollage® met je?

Het brengt je in no time uit je hoofd, in je gevoel. Het werkt heel helend en het heeft soms een therapeutische uitwerking.

Het mooie van SoulCollage ® is ook dat de facilitator jou begeleidt in het proces, in het vinden van antwoorden. Jij bent degene die uit jouw eigen innerlijke wijsheid tapt. De facilitator doet geen analyse of zoiets dergelijks, maar helpt jou bij het vinden van je eigen antwoorden.

Mensen zijn verrast over wat er allemaal in ze leeft en het is prachtig om te ervaren wat het ze brengt.

Laat je verder inspireren in de SoulCollage® bibliotheek

Voor wie is SoulCollage® geschikt?

SoulCollage® is geschikt voor vele doeleinden, enkele voorbeelden:
voor mensen die…

 • hun creativiteit willen ontwaken
 • zichzelf meer willen ontwikkelen
 • helderheid willen hebben over richting in hun leven
 • meer verbinding willen met hun intuïtie en innerlijke wijsheid
 • een behoefte hebben aan om voor zichzelf te zorgen, persoonlijke transformatie en genezing
 • willen werken aan gezondheids- of lichaamsbeeld

Over Seena

Founding mother SoulCollage®

“SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren.”

SoulCollage® facilitator worden?

Wil je SoulCollage® facilitator worden? Dat kan. Iedereen die waarde hecht aan opbouwende, lerende gemeenschappen gebaseerd op wederzijds respect, ondersteuning en commitment om te zorgen voor zichzelf en anderen, voelen zich vaak aangetrokken tot het leren en delen van SoulCollage®.

Lucy Schaaphok is de trainer in Nederland en opgeleid door Seena Frost en Mariabruna Sirabella. Zij verzorgt workshops, retraites en online cursussen voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kun je bij Lucy materiaal bestellen voor je SoulCollage® kaarten.

FAQ SoulCollage®

Als je nog niet met SoulCollage® hebt gewerkt dan raad ik je aan om de online cursus SoulCollage® te doen. Je krijgt dan op praktische wijze een goed idee wat de methode inhoud.
Je kunt ook het SoulCollage® boek kopen in het Nederlands.

Elk jaar biedt ik 2 trainingen aan om SoulCollage® facilitator te worden. Deze training is voor iedereen toegankelijk. De eerst volgende mogelijkheid tref je hier aan.

Ja, die is beschikbaar op deze website. In de SoulCollage® Bibliotheek tref je verschillende ideeën en suggesties aan hoe je met SoulCollage kunt werken.

Tijdens alle workshops en events die ik aanbied op het gebied van Inner Leadership maak ik, als een rode draad, gebruik van de SoulCollage® methode. In essentie maak je met afbeeldingen prachtige kaarten. Na het maken van de kaarten doe je een eenvoudig, maar bijzonder proces waardoor je veel inzichten krijgt in jezelf en je antwoorden op je vragen krijgt.

 • Je maakt je los van je logische verstand en verbind je met je intuïtie.
 • Je verbindt je met je innerlijke creativiteit.
 • Je vindt antwoorden op je (levens)vragen.
Translate »