3 redenen waarom dromen niet gerealiseerd worden

Vroeger, toen ik veel jonger was wist ik vaak heel erg goed wat ik niet wilde en wat er niet goed was aan de wereld en de mensen in die wereld. Door me af te zetten tegen die wereld kon ik me speciaal voelen, maar ik scheidde me ook af van die wereld.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Toen mijn dochter 8 maanden was liep ik tegen de muren op. Ik zorgde fulltime voor mijn kinderen, mijn leven draaide grotendeels om hen.

Wanneer mijn partner en de kinderen sliepen, stapte ik mijn mijn eigen wereld, de wereld van het schilderen.

Ik sloot mij op in mijn atelier op zolder en schilderde soms tot diep in de nacht. Ik haalde de slaap vaak in het weekend weer in.

Zo bleef ik in verbinding met mijn binnenwereld, terwijl ik veel aan het zorgen was en veel aan anderen gaf. Op een gegeven moment was dat niet voldoende meer.

Ik voelde me down, ik zag mijn toekomst somber in en had geen bijzonder mooi beeld van mijzelf.

Ik had een zware tijd achter de rug met het overlijden van mijn ouders binnen 4 jaar tijd. Achteraf zie ik dat mijn ziel op mijn deur klopte en mij wakker begon te schudden.

Ik vond het heerlijk om bij de kinderen te zijn, maar het begon te jeuken, ik moest iets doen om door het plafond te breken, want dat plafond was veel te laag aan het worden.

Mijn missie riep.

Omdat de nood hoog was ging ik een training in Londen volgen. Ik liet genoeg moedermelk achter, mijn partner nam vrij en zorgde voor de kinderen.

Ik begon tijdens die training in te zien dat ik echt verantwoordelijk was voor mijn leven en dat als ik een ander leven wilde, dat ik dat zelf moest gaan creëren.

Ik kon niet meer hangen op een ander, of mij verschuilen achter iemand. Of iemand anders de schuld geven van hoe mijn leven was.

Het had mij zo wakker geschud, dat ik na terugkomst gelijk begon met de voorbereidingen voor het oprichten van een particuliere school (waar ik het in de vorige mail al over had).

Mijn leven begon te veranderen. Ik begon hele andere kwaliteiten te ontdekken in mijzelf, door juist sprongen te wagen. Ik liet mij niet meer weerhouden door mijn angsten.

In 2005 startte ik mijn bedrijf en mocht daar ook enorm in groeien.

Jaag jij je dromen na? Of blijf je liever bij het oude vertrouwde?

  • Onthoud dat jij een oneindige potentie hebt en zoveel meer aan de wereld te geven hebt.

De 3 redenen waarom mensen niet hun dromen najagen zijn:

  1. Mensen durven niet uit de comfort zone te stappen. Ze weten nu wat ze hebben en wat als je risico’s gaat nemen? Wat als ze alles kwijtraken? Dat wordt vaak als doodeng ervaren.Vele vragen komen omhoog zoals: hoe reageren anderen daarop? Kan ik het wel?
  2. Mensen luisteren teveel naar hun angsten en geloven ze ook. Vaak durven mensen niet eens echt te dromen, echt te gaan kijken naar wat ze echt het liefste zouden willen, weten vaak goed wat ze niet willen. Als ze wel dromen hebben, dan verzanden ze vaak in de beren op de weg. Ze nemen het zijpad en komen niet meer op de hoofdweg terug. Het zijpad loopt dood.
  3. Mensen vertrouwen onvoldoende op hun gevoel, op hun intuïtie. Dit komt doordat dit vaak overschaduwd wordt door al die stemmen in hun hoofd, die maar niet stil kunnen worden.Deze stemmen blokkeren de poort naar hun intuïtie

Wat zijn nu eigenlijk die stemmen? Die stemmen zijn meestal je innerlijke persoonlijkheden. Deze innerlijke delen van jezelf hebben ieder hun eigen behoeften, kwaliteiten en ook valkuilen.

Soms zijn ze niet in balans, in schaduw, zoals de psycholoog Jung en Seena Frost, van SoulCollage® dat ook noemde. Dit houdt in dat een deel te veel of te weinig aanwezig is een persoon.

Onthoud dat jij een oneindige potentie hebt en zoveel meer aan de wereld te geven hebt.

Welke dromen zou jij nog willen realiseren?

Hartegroet,

Lucy Schaaphok

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

  • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
  • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
  • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »