Helden en inspiratiebronnen

Ken je het boek de reis van de held van Joseph Campbell? Hij heeft een groot gedeelte van zijn leven gewijd aan het onderzoeken van oude mythen, sprookjes en andere verhalen. In het boek beschrijft hij de stappen die genomen worden tijdens spirituele groei.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Één van de stappen houdt in dat je een mentor, een bondgenoot zoekt, iets waar Tijn Touber in zin boek een Verlicht leven ook over schrijft.

Hij beschrijft in zijn boek hoe Neo, in de film the Matrix een mentor vindt. Iemand die een paar stappen verder is in de ontwikkeling en hem kan helpen bij het zetten van zijn stappen.

Ook haalt Tijn Gandalf aan die een rol als mentor speelt in de Ban van de ring.

  • Zijn er ook mensen in je omgeving die een inspiratiebron voor jou zijn?

Vaak hebben we meerdere mentoren in ons leven, mensen die ons inspireren, aan wie we ons spiegelen, die een voorbeeld en/of inspiratiebron zijn.

Ga eens na wie jouw voorbeelden zijn, wie jou inspireren. Misschien zijn dit schrijvers, politici, acteurs, muzikanten, een yogaleraar. Maak eens een lijstje voor jezelf van deze mensen.

Vraag jezelf waarom deze mensen je inspireren en hoe. Zijn er ook mensen in je omgeving die een inspiratiebron voor je zijn?

Wanneer je het gevoel hebt dat je niet verder komt, dan kan het altijd helpen om een tijdje iemand met je mee te laten lopen. Iemand die helpt bij het verkrigen van helderheid, zodat je weet welke vervolgstappen je te zetten hebt

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

  • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
  • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
  • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »