Omgaan met angst? Ontdek hoe ik dat deed

Ik ben er even tussenuit geweest, heerlijk naar de zon op Curaçao. Zo fijn om naar de zon te gaan en even vitamientjes opdoen. Ik heb voor het eerst in mijn leven gedoken en ik moet zeggen, ik vond het spannender dan ik dacht. Het omgaan met angst was wel een dingetje voor me. In dit blog vertel ik je hoe ik dat overwonnen heb.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Ademen via je mond en uit via je neus, dat ben ik niet gewend.

We moesten op de bodem van een zwembad gaan zitten met de duikfles en de hele uitrusting en mijn verstand zei op een gegeven moment dat ik weer naar boven wilde. Het is niet natuurlijk om zo lang in het water te blijven zei het tegen mij.

Ik vond het eerst te spannend

Een deel van mij wilde eigenlijk niet meer verder. Het vond het te spannend. Een ander deel van mij zei dat het wel goed kwam en dat we altijd zo naar boven kunnen gaan, zoveel kan er niet misgaan.

Ik had met mezelf afgesproken dat ik kleine stapjes mocht zetten en als het niet ging, dat ik alleen maar naar de oppervlakte hoefde te gaan en de hulp inroepen van mijn instructeur.

Na het zwembad mochten we overladen met de duikfles en lood de zee inlopen. Poeh zeg, wat een gewicht! In de zee lieten we de lucht uit ons hesje lopen en we zakten naar beneden. Maar ik niet ver, omdat ik niet zwaar genoeg was. Ik kreeg nog meer lood.

In het zwembad waren we al gewend geraakt aan het ademen via de duikfles, in de zee ging dat ook allemaal automatisch. Ik vergat alles toen we onder water waren, wat een prachtige wereld was het! Ik genoot enorm en vergat al mijn zorgen.

  • Maar daar in die diepte vind jou ware zelf, jouw parels, je innerlijke kracht, je liefde voor jezelf.

    Omgaan met angst

Omgaan met angst, ga zo diep gaan als je wilt

Wanneer je de diepte ingaat in jezelf, dan kan dat ook spannend zijn. Je vraagt je misschien af je het wel aankunt. Of je niet verzuipt in die beerput die je het liefste dicht wilt houden. Of je nog wel weer boven komt.

Maar net als bij het duiken kun je net zo diep gaan als je wilt en met jezelf afspreken dat als het te heftig wordt, je zo weer naar boven kunt gaan. Je hoeft niks en je bepaalt zelf.

Stap voor stap leren omgaan met angst

Door het volgen van een workshop heb je ook nog eens een ervaren facilitator die je helpt bij je proces. Die je bij de hand kan nemen wanneer het te pittig voor je wordt. Je bent niet alleen. Je hoeft niets, jij hebt de regie over je eigen proces. Je hoeft niet dieper te gaan dan je zelf wilt.

Wanneer je eenmaal beneden bent, dan ontdek je dat je innerlijke wereld ook vol pracht en praal is. Elk deel in je draagt een stukje goud voor jou.

Daar in die diepte vind jou ware zelf, jouw parels, je innerlijke kracht, je liefde voor jezelf, jouw authenticiteit. Als je dat gevonden hebt, dan kun je je leven vormgeven vanuit flow en je licht schijnen op de wereld.

Door het duiken kan ik nu beter omgaan met angst. Door bijvoorbeeld even je duikbril te ontdoen van water om weer goed te kunnen zien, of wat lucht in je duikpak doen, het weer even wat lichter maken voor jezelf, zodat je weer wat meer naar de oppervlakte gaat.

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

  • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
  • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
  • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »