5 stappen om uit die innerlijke knoop te komen

Tijdens een gesprek met een klant vertelde ze mij dat zij zich leeg voelde. Een succesvol iemand die al heel wat noten op haar zang heeft, maar eigenlijk steeds door blijft gaan na elk succes.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Steeds weer verder gaan en gaan, maar wanneer er even niets te doen is, of wanneer er teveel op haar bordje ligt, voelt ze zich leeg.

Haar gevoel is afgestompt en het humeur wordt daar niet echt beter van. Op z’n moment heeft ze nergens zin in en voelt ze zich afgescheiden van alles en iedereen.

Het is niet echt duidelijk waarom ze zich zo voelt, maar het voelt naar. Het voelt akelig en ze wil zich weer gewoon happy voelen. Maar het lukt niet en ze heeft geen idee wat ervoor nodig is.

Herken je dit gevoel wel? Je hebt dan nergens zin in en zit te mokken. In het ergste geval ben je niet zo leuk tegen je omgeving. Je zit jezelf in de weg.

Wat is er nu voor nodig om van dat gevoel af te komen?

Dat laat ik je in deze 5 stappen zien:

1. Maak contact met je lichaam

Ga zitten en maak contact met je lichaam. Voel wat je voelt, zonder oordeel. Haal een paar keer diep adem. Meer hoef je niet te doen. Je accepteert alles wat er komt. Het mag er zijn.

2. Jij hebt de regie

Ontdek of je bepaalde persoonlijkheden kunt ontdekken die aan het woord zijn in je hoofd. En nodig ze uit om te spreken. Luister naar ze. Ze mogen alles zeggen, hoe vervelend of naar het ook is. Laat ze één voor één aan het woord.

Blijf je er bewust van dat dit maar een deel van je is en dat jij de regie hebt, je bent veel groter dan dit deel alleen. Schrijf eventueel op wat ze zeggen (net als de ochtendpagina’s van the artist way).

3. Maak een SoulCollage® kaart

Maak vervolgens SoulCollage® kaarten over deze persoonlijkheden, of als je ze al hebt, pak de kaarten er dan bij en lees ze nog een keer.

4. Maak een helperskaart

Wanneer het proces heftig voor je is, maak dan een helperskaart. Een kaart waar je je door gedragen en beschermd voelt. Lees deze kaart.

Soms kan een persoonlijkheid zoveel ruimte innemen, dat het lijkt alsof er geen andere persoonlijkheden meer zijn. In een helperskaart stappen kan je dan helpen.

5. Deel je ervaring in de community

Zoek gelijkgestemden en deel je ervaringen, je kaarten en stel vragen in de Inner Leadership Community. Ontvang support wanneer je je niet goed voelt. Community is zo belangrijk!

De Inner Leadership community is een veilig, gratis en filtervrij platform waarin we elke maand met een thema werken.

Je kunt ook maandelijks deelnemen aan een gratis online meeting waarin je kaarten kunt delen mbt het thema en in groepjes kaarten kunt lezen met elkaar. Wees welkom!

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

  • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
  • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
  • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »