Het geheim van zelfverwezenlijking (psst: innerlijk vrijheid)

De behoefte aan zelfverwezenlijking wordt het beste gevoed door jezelf innerlijk vrij te maken. Innerlijke vrijheid is nodig voor zelfregie, voor innerlijk leiderschap. Wanneer je innerlijk vrij bent, dan houdt niets je meer tegen om je leven te leven zoals dat bedoeld is. Een missie met purpose, met een dieper liggend doel.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Wanneer je innerlijk vrij bent, dan houdt niets je meer tegen om je leven te leven zoals dat bedoeld is. Een missie met purpose, met een dieper liggend doel.

Wat heeft invloed op je innerlijke vrijheid?

Er zijn 4 superbelangrijke elementen die invloed hebben op je innerlijke vrijheid (EN waar je iets kan doen 🙂 )

Dat pijn en trauma’s uit het verleden verwerkt zijn

Ervaringen in het verleden hebben invloed op hoe we ons nu voelen. Vaak zijn we ons niet bewust van opgeslagen pijn en trauma’s omdat we ze weggedrukt hebben en volledig in ons onderbewuste zijn.

Je kent vast wel het voorbeeld van de ijsschots, waarvan maar een klein gedeelte boven water is en de rest onder water. Er is een behoorlijke innerlijke wereld in ons, waar we ons dus niet bewust van zijn.

Aangeleerde overtuigingen die ons belemmeren

Tijdens ons leven nemen we overtuigingen aan, die op dat moment helpend zijn, of waarvan we denken dat het de juiste zijn, omdat we die als voorbeeld hebben meegekregen.

Later kun je er achter komen dat juist die overtuigingen ons tegenhouden. Het bewust te worden van overtuigingen is een belangrijke stap om ze vervolgens te kunnen transformeren naar helpende overtuigingen. Dat helpt je op je pad van zelfverwezenlijking.

  • Besef dat we meer dan ons lichaam zijn

    Zelfverwezenlijking

We zijn meer dan alleen ons lichaam.

Ik geloof dat we veel meer dan ons lichaam zijn. Dat we in ons lichaam wonen in deze tijd en ruimte en dat onze ziel vele andere levens al heeft gehad en gaat hebben. Dit besef brengt mij in een helicopterview en daagt mij uit om verder te kijken dan alleen dit leven.

Het brengt ook verlichting in de mogelijke ongemakken die je in dit leven ervaart en kun je besluiten hoe ermee om te gaan. Juist omdat je een goddelijke vonk bent en tot zoveel in staat bent.

Zelfverwezenlijking is het besef dat je niet 1 persoon bent

We hebben vele innerlijke persoonlijkheden, innerlijke stemmen en rollen die allemaal wensen en verlangens hebben. Deze kunnen haaks op elkaar staan, waardoor er een innerlijke strijd kan ontstaan. Dit kost zoveel energie, dat je niet kunt stromen, niet met de flow mee kunt gaan.

Dan blokkeren ze als het ware je intuïtie, je innerlijke wijsheid, die juist de weg kan wijzen. Door helderheid te krijgen van al deze delen, worden deze stemmen rustiger en gaan ze vóór je werken, in plaats van tegen je.

Over zelfverwezenlijking

Zelfverwezenlijking is puur zijn wie je bent, jezelf durven en kunnen zijn, los van oordelen en verwachtingen van anderen én van jezelf. Heb je daar wat moeite mee en wil je een stap zetten om de regie in je leven te nemen? Ik help je er graag bij.

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

  • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
  • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
  • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »