Jij bent de belangrijkste

Het is niet egoïstisch om jezelf als het belangrijkste in jouw leven te plaatsen. Zou je dit niet doen, dan verloochen jij jezelf en zul je geen rust en balans vinden in je leven.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Het gaat natuurlijk niet over om haantje de voorste te zijn, met je ellebogen iedereen opzij te schuiven om maar vooraan te staan, nee, het gaat om het zorgen voor jezelf, te luisteren naar wat je nodig hebt en wat niet goed voor je is.

Daarin maak je jezelf het belangrijkste. Wanneer je dit doet zul je niet over je eigen grenzen heengaan, behoud je je energie, doe je dingen die je leuk vindt om te doen en heb je energie om er ook voor anderen te zijn.

Pas dan kun je er echt voor anderen zijn, niet omdat dat hoort of dat de omgeving dat van jou verlangt.

Nee, omdat jij bewust die keuze hebt gemaakt.

We hebben meestal niet geleerd om mee te gaan op een flow in ons leven. Om onszelf de ruimte te geven te experimenteren in het leven en niet de gebaande paden te lopen.

We hebben geleerd om in hokjes te denken en zo ons leven in te richten. Maar hoe is het als je buiten die hokjes gaat denken en te kijken naar wat je daadwerkelijk graag wilt?

Als ik naar mijzelf kijk heb ik graag veel ruimte en vrijheid in mijn leven. Ruimte voor spontaniteit en te doen waar ik zin in heb. Ik heb meestal een goede balans in de verantwoordelijkheden die ik heb in mijn leven en de vrijheid waar ik ook naar verlang.

Door hoe ik mijn bedrijf heb ingericht, heb ik dit voor mijzelf gecreëerd. Geen 9 tot 5 baan, maar soms weinig werken en als ik in een goede flow zit, juist wat meer werken.

Juist omdat ik er dan zin in heb. Mijn ervaring is dat als ik me niet goed voel en dan ga werken, ik tegen de stroom in ga en dat heeft consequenties.

Even ontspannen en rust nemen en doen waar ik weer van oplaad helpt mij meer dan hardnekkig doorzwoegen.

Door mijzelf deze ruimte te geven kan ik er het beste voor mijn kinderen zijn, een leuke moeder zijn die lol maakt en geduld heeft voor haar kinderen en kunnen zien wat ze nodig hebben.

Hoe staat jouw leven ervoor? Ben je blij met hoe het er uit ziet? Of voel je je geblokkeerd en heb je het gevoel in een harnas te zitten?

Besef dat je hier uit kunt stappen en ook je leven kunt inrichten waar jij blij van wordt en jij tot volledige bloei kunt komen.

Eng? Ja, natuurlijk, veranderen is enorm eng, maar wanneer je de stappen gaat nemen zul je zien dat het alleen maar leuker wordt.

Zet de eerste stap, hoe klein dan ook.

  • Plaats hier een quote uit het blog die aansluit aan het zoekwoord wat belangrijk is.

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

  • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
  • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
  • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »