Dit had ik nooit kunnen bedenken bij mijn onzekerheid

Ik had dit nooit kunnen bedenken. Als tiener was ik rebels maar ook erg onzeker, ik had niet heel veel eigenwaarde. Toch deed ik vaak mijn ding, ook al liet het mij niet koud wat anderen ervan vonden.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Naarmate ik ouder werd wilde ik mij bewijzen. Ik wilde bewijzen dat ik wel iemand voorstelde en dat deed ik door op te klimmen van mavo, naar havo, naar HBO en toen naar de universiteit, waar ik psychologie ging studeren.

Ik liet zien dat ik niet dom was. Ik had op de één of andere manier het idee dat k dom was. Later kwam ik er achter dat ik niet dom was, maar dat ik anders was en soms in hele andere werelden was dan mijn leeftijdsgenoten.

Ik kreeg een flinke dreun toen mijn ouders in mijn begin 20er jaren overleden. Mijn wereld stond op mijn kop. Ik ontdekte door deze ervaring al jong dat het om één ding draait en dat is liefde. Dat geld of spullen als status werkelijk niks betekenen. Het gaat om verbinding en zijn wie we werkelijk zijn.

Mijn kinderen kwamen al vrij snel na het overlijden van mijn ouders en ik stortte me op hen, maar mijn ziel klopte op mijn deur. Ik moest iets doen, ik liep tegen de muren op, ik kon niet anders dan meebewegen en de diepte in mijzelf in te duiken.

Ik heb veel cursussen, trainingen, workshops gevolgd en heb mijn persoonlijke groei een belangrijke plaats in mijn leven gegeven.

Ik heb geleerd om op elk moment bewust te zijn van wie ik ben, wat ik voel en wat er in mij gaande is en bewuste keuzes te maken.

Ik heb geleerd om boven mijn overtuigingen en emoties uit te stijgen en ze daardoor met een helicopterview te kunnen bekijken.

 • Ik heb geleerd om boven mijn overtuigingen en emoties uit te stijgen en ze daardoor met een helicopterview te kunnen bekijken.

Ik ben gaan inzien dat we een goddelijke vonk in ons dragen en zoveel meer zijn dan de dagelijkse rollen die we hebben. Ik heb ook geleerd dat ik door actie groei, niet door achterover leunen.

Daardoor sta ik nu waar ik sta, ik heb mijn bedrijf waar ik mijn inkomen uit haal, maar ik bouw ook aan andere communities in 2 stichtingen, omdat ik mijn talenten zoveel mogelijk en breed mogelijk wil inzetten voor anderen, voor een betere wereld.

En hoe prachtig en krachtig is dat samen bouwen!

En ja, dit doe je niet even in een maandje, hiervoor heb je het volgende nodig:

 • tijd
 • energie
 • de wil om te ontwikkelen
 • richting
 • het verlangen om te groeien naar datgene die we werkelijk
  zijn, het goddelijke
 • zelfkennis

Als je zelfkennis hebt ontwikkeld, kun je jezelf gaan sturen, keuzes maken die goed voor jou zijn, waardoor je steeds meer weet wat je te doen staat, dat je weet wat je wilt, dat je richting in je leven hebt.

Dat je weet dat je weer over een hobbel heen komt en dan getransformeerd weer verder gaat.

Het is belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten en elk moment dat je valt weer op te staan en door te gaan.

Hoe wil jij terugkijken op je leven op je sterfbed en zorgen dat je geen spijt hebt?

Je kunt nu besluiten om:

 • voorbij je angsten en belemmeringen te gaan
 •  te gaan je dromen en verlangens
 •  heel te worden en trauma’s en vervelende ervaringen in je
  leven achter je te laten
 • te gaan staan voor jezelf
 • twijfels loslaten en vertrouwen op de flow
 • jezelf volledig te accepteren en lief te hebben

Ga jij voor een krachtige transformatie in je leven? Ga jij voor jezelf en wil je bouwen aan een leven waar je nu niet eens van durft te dromen?
Wil jij die stap zetten?

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

 • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
 • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
 • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »