3 redenen waarom coaches soms niet succesvol zijn

In al die jaren dat ik met coaches werk, heb ik kunnen zien wat de reden kan zijn van het niet succesvol zijn met hun praktijk.

Gratis E-book

Ontvang mijn Ebook 'Ontdek waar je echt voor gaat' met 10 praktische ideeën waardoor jij beter weet wat je wilt,

Dit zijn de 3 redenen:

1. Te weinig eigenwaarde.

Ik zie dat veel coaches zichzelf klein maken, onzeker zijn en vinden dat er al zoveel coaches zijn. Ze vragen zich af wat hij/zij dan nog te bieden hebben. Er zijn altijd betere coaches dan zij, dus kunnen ze wel ophouden.

Niet durven te gaan staan en zichzelf zichtbaar te maken; stel je voor dat je je kop boven het maaiveld uitsteekt en je klappen krijgt. De angst voor kritiek is groot en ze zijn bang voor hun eigen onvermogen om te blijven staan.

2. Snel bij de pakken neer gaan zitten

Omdat het doel en missie niet helder is.

Ergens weten ze wel wat ze willen, maar dat is nog niet heel concreet gemaakt.

Doordat ze geen focus en geen concreet doel hebben is een tegenslag al snel datgene wat het verlangen de kop omdraait.

Door het gebrek aan doorzettingsvermogen (misschien omdat het plan niet helder is) worden ze geleefd en nemen alledaagse activiteiten vaak alle ruimte in.

Het verlangen kan zo groot zijn dat ze niet weten waar te beginnen. Dus laten ze het maar voor wat het is en nemen ze de broodkruimels maar voor lief die op hun pad komen.

  • Elke keer als ik weer een stap zet, dat ik mezelf weer even buiten de grens van mijn comfortzone plaats, groei ik weer enorm.

3. Het ontbreken van een goede coach.

Het is misschien cliché, maar toch zie ik dat het klopt. Elke coach kan zelf een coach gebruiken, iemand die stappen verder is dan hij/zij, die je bij de hand kan nemen en je kan helpen bij het bereiken van je doelen.

Ik zie dat veel coaches hier op besparen. Ze investeren niet in zichzelf.  Ze geloven hun eigen overtuigingen en kunnen vak niet verder kijken dan hun eigen filters. Ze zien geen mogelijkheden hoe ze het dan wel kunnen doen.

Het resultaat is dat veel coaches niet gaan bloeien, terwijl ze enorm veel in hun mars hebben. Ze geloven niet dat ze hun baan los kunnen laten, wat hun grootste wens vaak is;  het volledig kunnen leven van hun passie: en dat is mensen helpen om ook meer tot bloei te komen.

Maar je weet als coach dat je eerst zelf stappen te zetten hebt, voordat ze klanten voelen dat je echt iets voor ze kan betekenen. En ja, die stappen zetten is soms doodeng.

Elke keer als ik weer een stap zet, dat ik mezelf weer even buiten de grens van mijn comfortzone plaats, groei ik weer enorm, daarom durf ik ze toch te nemen. Vaak met hulp van een coach, zodat ik niet tijd verlies met allerlei omwegen of onvoldoende expertise.

Ga jij voor je hoogste potentie?

Doe de Inner Leadership test

Met de gratis Inner Leadership test krijg je in 10 minuten inzicht in jouw innerlijk leiderschap. Je ontvangt het resultaat inclusief interessante tips gemakkelijk in je mailbox.

  • Inzicht in je Innerlijke Leiderschapsstijl
  • Tips om meer te doen wat voor jou belangrijk is
  • Concrete ideeën om betekenis aan je leven te geven
+ elke maand handige tips om je sterker te voelen in het pad wat jij wilt lopen.
Start Inner Leadership test
Translate »