info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Welke innerlijke persoonlijkheden beinvloeden jouw leven?

 

We bestaan uit vele verschillende innerlijke delen, innerlijke stemmen die hun eigen ideeen en behoeftes hebben. Sommige van deze delen staan veel op de voorgrond, anderen komen alleen in bepaalde situaties naar voren. Weer anderen zijn ver weggestopt omdat we vinden dat we deze niet mogen hebben.

Wanneer jij niet aan het stuur zit en bepaalt welke persoonlijkheid wat wanneer mag doen, wordt je overgenomen zonder dat je dat wilt. Als iemand bijvoorbeeld iets onaardigs tegen je zegt, komt misschien het gekwetste kind naar voren dat zich gaat uitleven, de kans is groot dat je je erin verliest. Je stapt middenin de pijn en kunt niet meer met een helicopterview kijken naar wat er met je gebeurt. Vaak is dit niet helpend. Of je reageert bijvoorbeeld vanuit een agressief stuk, je valt aan vanuit een ander gekwetst deel.

Door je innerlijke aspecten beter te leren kennen en de schaduwkanten ervan naar voren te laten komen, kun je veel meer balans aanbrengen in je leven. Door ze te leren kennen kun je ook hun kracht ervaren en ze inzetten indien nodig op zo'n manier dat ze je niet meer " overnemen".

Wanneer je voor een moeilijk gesprek staat, kun je een kaart erbij pakken die helpend is ter voorbereiding van dit gesprek. Je stapt even in de energie van de kaart en kunt zo heel snel die energie naar voren halen in jezelf die je nodig hebt.

Je kunt met de SoulCollage® methode op 2 verschillende manieren achter je innerlijke persoonlijkheden komen:

- door intuitief een kaart te maken en er achter komen om welk aspect van jou het gaat

- doelbewust een kaart maken over een aspect. Je zoekt afbeeldingen die daarbij passen

Om je op weg te helpen om aspecten te vinden heb ik hier een (incomplete) lijst met innerlijke persoonlijkheden die wellicht in je leven. Voel intuitief aan welke bij jou passen:

- de innerlijke criticus
- de beoordelaar
- het gekwetste kind 
- het rebelse kind
- de woedende zelf
- de perfectionist
- de zeur
- de trut
- de pestkop
- de controlefreak
- de jaloerse
- de leugenaar
- de observeerder
- de organisator
- de leraar
- de zorgdrager
- de schoonmaker
- de verantwoordelijke
- het blije kind
- de dankbare
- de nieuwsgierige
- de geliefde
- de loyale vriend
- de schrijver
- de doortastende
- de vrijwilliger
- de helper
- de clown
- de kunstenaar

Bron: SoulCollage® evolving

Dit zijn maar een paar aspecten, je zult zelf waarschijnlijk het lijstje nog verder aan kunnen vullen.

Voor elk van de aspecten die jij herkent in je leven kun en een of meerdere SoulCollage® kaarten maken, afhankelijk van hoe groot die aspecten zijn. 

 

Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

 

 

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®