info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Wat zou jij doen met 10 miljoen?

 

Deze vraag stelde ik mensen op Facebook. Er kwamen geweldige antwoorden; van het oprichten van een dierenasiel tot grond kopen en teruggeven aan de natuur. Prachtige doelen, alleen... het blijven vaak dromen, ze maken er geen werkelijkheid van.

Waarom gaan mensen niet voor hun dromen? Terwijl ze dit zo graag willen? De reden die ze vaak aangeven is dat ze het geld niet hebben daarvoor... maar is dat de werkelijke reden?

Geld wordt vaak gebruikt als excuus om niet voorbij eigen belemmerende gedachten te gaan. Gedachten zoals “dat is toch niet mogelijk” of “ik kan dat niet” of “wat zullen mensen van mij vinden?”. Ze maken klein met dit soort gedachten.

Maar als we kijken naar mensen die bijzondere dingen hebben gedaan, dan lieten zij zich vaak niet weerhouden door geldgebrek, Ze gingen voor hun doel, hun droom. Ging het niet linksom, dan wel rechtsom.

Ze vonden creatieve manieren om hun droom te realiseren, waarmee ze wel het geld creëerden, of dat het op een andere manier tot stand kwam.

 Wij hebben als mens een oneindig potentieel, we zijn tot zoveel meer in staat dan we denken. De enige belemmering daarin zijn wij zelf.

 Als ik iets wil, als ik zo'n sterke drive voel om iets te gaan doen, dan volg ik dat. Zo heb ik een particuliere school opgezet waarin kinderen in vrijheid konden leren,

Ben ik mijn bedrijf begonnen, waar ik een volledig inkomen uit haal, heb ik 2 stichtingen opgericht met als het doel; bouwen van community.

Heb ik reizen geboekt, terwijl het geld er soms helemaal niet was (dat kwam altijd op z'n pootjes terecht), coaches ingehuurd ondanks dat ik niet wist hoe ik ze ging betalen.

En dit vertel ik niet om op te scheppen, maar om te laten zien dat wanneer je met de flow meegaat en je intuïtie en je diepe drive volgt, het altijd klopt. Alleen... je moet hier vertrouwen in ontwikkelen. Je overgeven aan een groter doel, ook al zie jij niet altijd hoe het gaat lopen. Vertrouwen op jouw innerlijke gidsen.

Dus wat zou jij doen met 10 miljoen? En waarom doe jij dat dan niet?

 

Hartegroet,

Lucy Schaaphok

 

 

Gratis video

Start met het bouwen aan je innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®