info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Stemmetjes in je hoofd

 

megafoon300p.jpgHeb jij soms ook zo last van verschillende stemmetjes in je hoofd die elk andere dingen van je wil? De ene stem zegt : " ja, doe het, het is zo'n mooie jurk, koop hem" en de andere zegt "je hebt al genoeg jurken, waarom nu nog eentje erbij?".
Vooral wanneer we keuzes moeten maken, zijn er verschillende ideeen in ons hoofd over wat wel of niet te doen. Gek kun je ervan worden! Het zorgt vaak voor grote twijfel.

Hoe kun je daar nu goed mee omgaan, met die stemmen in je hoofd? Je kunt onderzoek doen naar de verschillende stemmetjes in je hoofd, ze haast een soort identiteit geven. Wanneer je dit doet maak je helder wat voor soort stemmetje het is, wat het wil, hoe het je steunt maar missichien ook saboteert.
Door dit helder te krijgen kun je ze veel gemakkelijker inzetten in je leven op momenten die handig zijn, in plaats van dat ze hun eigen leven leiden en je last van ze hebt, dat ze bij wijze van spreken het stuur zomaar overnemen ook al wil je dat niet.

Je kunt dus vanuit dit onderzoek meer leren over hoe je zelf in elkaar zit. Je kunt een SoulCollage® kaart maken van elk stemmetje, je innerlijke persoonlijkheiden, en het beter leren kennen. Het mooie is dat je iets tastbaars hebt en het daarom gemakkelijker wordt om ermee te werken.

Maar soms zitten er ook onbewuste stemmetje in je hoofd die je weggedrukt hebt of waar je gewoonweg niet bewust van bent. Door de SoulCollage® methode kun je deze stemmetjes bewust maken door vanuit je intuitie SoulCollage kaarten te maken en dan vanuit die kaart jouw innerlijke informatie naar voren laten komen.

Uiteindelijk heb je een tastbare stapel kaarten die elk een van je stemmetjes representeren en waarmee je op een diepgaande manier kunt werken. Je kunt daarmee antwoorden krijgen op vragen die spelen en jouw innerlijk weten versterken.

Ben jij coach of therapeut en wil je deze methode leren toepassen voor jouw klanten? Volg dan de SoulCollage® dag voor coaches en therapeuten.


Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl


Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®