info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Overgave

 

Herken jij dat ook dat je keer op keer tegen zaken aanloopt omdat je iets niet wilt zien? Je duwt het weg? Misschien hebben je SoulCollage® kaarten al meerdere keren er iets over gezegd? (Is mij zeker al overkomen). De kunst is om je over te geven aan dat wat is op elk moment, want wanneer je weerstand gaat bieden, maak je het vaak alleen maar erger. Je duwt net zo hard zodat het als een boemerang terugkomt, elke keer een stukje sterker.

Waar je weerstand tegen biedt, groeit


Door je over te geven aan de situatie op dat moment, en dat houdt in dat je er volledig licht op schijnt, dat het er helemaal mag zijn, dat je het bij wijze van spreken omarmt, dan lost het soms als vanzelf op. Soms heeft dit een langere weg nodig. 

Wat bij ons afspeelt op een innerlijk, dieper niveau is vaak zichtbaar in onze buitenwereld door gebeurtenissen, mensen die iets doen en evenementen die buiten onze controle lijken te zijn. Alles is een weerspiegeling van onszelf.

Je kunt het recht in de ogen kijken door er een SoulCollage® kaart over te maken en laat je informeren door de kaart over wat er gaande is door vanuit het "ik-ben-degene-die" te spreken en vervolgens nog meer vragen te stellen over de situatie in je leven. Wat dit wat je meemaakt je wil zeggen. Geef je over aan het antwoord, laat het binnenkomen. Zwaar of moeilijk? Maak dan een helperskaart die je hierbij kan ondersteunen.

Wanneer je je overgeeft betekent dit niet dat je machteloos bent, maar dat je de situatie die er is op dit moment volledig accepteert. Van daaruit kun je in volle kracht, met volledige verantwoordelijkheid voor het vormgeven van jouw leven stappen zetten naar meer vreugde en een vrij leven.

 

Gratis e-book SoulCollage® inspiratie en ezine

Schrijf je nu in voor het ezine SoulCollage®- en marketinginspiratie en ontvang het ebook gratis.

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

Meld je nu aan >


 Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

Gratis video

Start met het bouwen aan je innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®