info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Meer afstand van je emoties door meer balans

denys-nevozhai-z0nVqfrOqWA-unsplash.jpg

 

Laatst werd ik diep geraakt door een opmerking die iemand maakte die dichtbij mij staat. Er werd pijn aangeraakt en een gekwetste persoonlijkheid, die ik al lang niet had ervaren, nam bijna alle ruimte iin. Nam het bijna over.

Ik voelde het gebeuren en zei tegen deze persoonlijkheid: kom maar, uit maar wat je voelt, zeg het maar, ik luister naar je. De innerlijke persoonlijkheid begon te spreken en uitte al haar angsten en hoe ze de situatie zag. Oef, dat was niet mals.

Ze wilde mij zo beschermen en mij waarschuwen voor gevaar. De situatie zeker niet vertrouwen en het liefste de deur dichtgooien.

Het was een goede oefening om dit deel van mij weer even wat beter te leren kennen. Vroeger had dit deel het stuur helemaal overgenomen en had ik inderdaad de deur dichtgegooid, omdat ik dan luisterde naar die stem en niet besefte dat het maar een deel van mij is die zich dan zo voelt.

Ik had dan eigenlijk mijn eigen ruiten ingegooid omdat dit deel reageerde vanuit situaties in mijn jeugd en niet hoe de werkelijkheid op dit moment is. Die situatie in mijn jeugd is er niet meer, alleen dat deel handelt er soms nog wel naar.

Maar nu kan ik in die helicopterview blijven en kijken naar wat een deel van mij voelt, zonder mijzelf te verliezen. Zelf aan het stuur blijven, de regie houden, maar wel de ruimte geven aan zo'n deel om zich ook te uiten binnenin mij.

Door dit deel de ruimte te geven, wordt het in het licht gezet. Het mag er zijn, wordt niet meer weggedrukt, waardoor het ook niet ineens het stuur gaat overnemen.

Wanneer een deel in jezelf niet gezien mag worden, wanneer het onderdrukt wordt, dan kan het juist door die druk ineens aan de oppervlakte komen en de boel overnemen.

Ik heb door 10 jaar te werken met SoulCollage®, kaarten maken, kaarten lezen een mooie blauwdruk van mezelf gemaakt en mag alles er zijn in mij. Ik voel zoveel liefde voor mijn innerlijke persoonlijkheden en daardoor kan ik dat ook aan anderen geven.

Dit hoor ik ook terug van Cilia Wüst van Praktijk Zon over de dag voor coaches en therapeuten:
"Dank je wel voor jouw liefdevolle en open houding."

Ze had een mooie feedback over deze dag:
"Het was heel inspirerend en voedend om de SoulCollage® dag voor coaches en therapeuten te volgen bij Lucy. Zij is helder en betrokken in haar uitleg en coaching.

Zij heeft mij echt weer eens alert gemaakt op het minder sturend coachen.
Zij laat de kaart maakster geheel in het Nu met dat wat er aan de orde is.

interpretatie of sturing richting een speciaal accent in de kaart laat zij los.
Dit is een mooi extra element voor mij als beeldend therapeute om mee te nemen.

Het maken van de SoulCollage® kaarten vond ik verrassend en maakte me heel enthousiast.

Ook het lezen van mijn eigen kaarten was een openbaring.
Dank je wel voor dit mooie instrument en toepasbare gebruik voor in mijn sessies.
De facilitators training lonkt. "

Ga jij voor je mooiste zelf?

Hartegroet,

Lucy Schaaphok

 

Gratis video

Stappen naar succes met innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >

 

 Photo by Denys Nevozhai 

Vul je gegevens hieronder in
voor de toegang tot de video over de eerste stap naar innerlijk leiderschap

Wij doen niet aan spam. Je kan je op elk moment afmelden van emails en houden je informatie veilig..

 
Marketing by

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®