info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

SoulCollage® en je tarot jaarkaart

 

Ben je bekend met de tarot en dat je elk jaar vanaf je ene verjaardag tot je andere verjaardag een bepaalde archetype bij je draagt, je jaarkaart? Al jaren bekijk ik elk jaar welk archetype dan belangrijk is in mijn leven en het is zo kloppend! Het jaar waarin je zit kan je veel vertellen over welke elementen belangrijk zijn en wat er kan gebeuren in je leven. In het jaar dat de tarot aangaf dat verhuizingen tot de mogelijkheden bestond, ging ik verhuizen, in het jaar van de dood moest ik afscheid nemen van zaken en zo zou ik nog meer voorbeelden kunnen noemen.

Aangezien ik gisteren jarig was en ik ging kijken naar mijn nieuwe jaarkaart, de geliefden (jippie!), bedacht ik dat ik daar een SoulCollage® kaart over wil gaan maken. Een kaart die mij het gehele jaar ondersteunt en begeleid. Een archetypekaart.

Het is een archetypekaart omdat de tarot over archetypen gaat. Diepere, mysterieuze lagen die wijsheid kunnen brengen uit het universele domein, dat groter is dan ons lokale verhaal, onze eigen verhalen in ons leven. Ze kunnen als een raadgever in je leven functioneren als de "knights of the round table".

Je kunt het jaar waarin je zit berekenen door je dag, maand en het jaar van je afgelopen verjaardag bij elkaar op te tellen.

Als voorbeeld: je bent geboren op 1 augustus 1969 en bent dus in 2014 jarig geweest. 

Je telt alles op: 1+8+2014= 2023
Je telt de 2+0+2+3 weer op = 7

je zit dan in het jaar van de Zegewagen.

De betekenis kun je vinden op internet, bijvoorbeeld hier.
Mocht je er meer over willen lezen, dan is het boek: Licht op de Crowley tarot een aanrader 

Ga je een kaart maken? Deel deze dan in de Facebookgroep: SoulCollage® groep voor iedereen die zich met SoulCollage® bezighoudt

 

Veel collageplezier!

 

Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®