info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Een kaart maken over een dierbare in je leven

 

Seena, de geboortemoeder van SoulCollage® heeft een aantal groepen gemaakt waarin je je kaarten kunt indelen, of vanwaaruit je een kaart kunt maken.
Ëén van deze groepen is de gemeenschapsgroep. Deze groep gaat over mensen, dieren en plaatsen die in je leven belangrijk voor je zijn. Dit kan gaan over een famiielid, vrienden, leraren, maar ook huisdieren of plaatsen die van bijzondere betekenis voor je zijn. Meestal maak je deze kaarten vanuit een intentie met foto's van de desbetreffende dierbare of afbeeldingen die de energie vertegenwoordigen van de dierbare. Je hoeft dus niet persé een echte foto te gebruiken.
Voor mij is het heel bijzonder om kaarten te maken voor mensen of dieren van wie ik hou. Ik neem er de tijd voor om mooie foto's te verzamelen, uit te printen en na te denken over wat ik op de kaart kunt plakken. Je kunt zelfs besluiten om meerdere kaarten over een persoon te maken. Ook zij bestaan per slot van rekening uit vele innerlijke persoonlijkheden.
Het meest bijzonder vond ik het maken van de kaarten over mijn kinderen. Terwijl zij om mij heen scharrelden, maakte ik een kaart over hen. Mijn zoon schoof aan tafel en ik liet hem de kaart zien. Een brede grijns kwam op zijn gezicht, hij was duidelijk geraakt over dat ik een kaart over hem had gemaakt. Mijn dochter kreeg daar lucht van en wilde natuurlijk ook een kaart over haar gemaakt zien (ongeduldig als ze kan zijn) en die was uiteraard ook in de maak. Door een kaart die je hebt gemaakt te delen met degene over wie je het hebt gemaakt kan het sterk verbindend werken en de desbetreffende persoon is vaak geraakt. Je zou ook een stukje van het "ik-ben-degene-die" proces kunnen delen. Maar doe het beide alleen als het goed voelt.
Je leest deze kaart net als alle andere kaarten, alsof jij in de huid stapt van de kaart. 

Heb je nog geen gemeenschapskaart gemaakt, dan is dit zeker een aanrader omdat het weer een andere dimensie aansnijdt dan het werken met innerlijke persoonlijkheden.

Veel plezier!

 

Gratis e-book SoulCollage® inspiratie en ezine

Schrijf je nu in voor het ezine SoulCollage®- en marketinginspiratie en ontvang het ebook gratis.

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

Meld je nu aan >


 Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

 

 

 

Gratis video

Start met het bouwen aan je innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®