info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

De archetypen in SoulCollage®

De archeptypen vallen in de Raadgeversgroep van de SoulCollage® groepen.
De psycholoog Jung heeft veel gewerkt met archetypen; het zijn zelfoverstijgende thema's die iedereen op de wereld herkent. Volgens Jung zijn archetypen een deel van het collectieve onderbewuste, het zijn universele ideeenpatronen. De gemeenschappelijke structuren van het collectieve onbewuste, de archetypen, zijn als het ware ingegroefd in de psyche door de gelijkaardige ervaringen van alle mensen van alle tijden. Zoals de instincten de dieren aanzetten tot een gelijkaardig automatisch gedrag, zo worden mensen door de zogenaamde archetypen gedreven tot een automatisch gedachten- en gevoelspatroon.

Seena Frost, de ontwikkelaar van SoulCollage® beschrijft ze als de onzichtbare gidsen, uitdagers, creatoren en vernietigers die door de tijd en culturen heen bekend zijn. Ze hebben vele namen maar bevinden zich ergens universeel in het collectieve onbewuste van het menselijke ras.

Voorbeelden van archetypen zijn:

  • de dood
  • de moeder
  • de nar
  • de krijger
  • het innerlijke kind
  • de heks
  • de sjamaan
  • de held
  • goden en godinnen
  • tarotkaarten

 

demeter.JPGSoulCollage® kaarten met archetypen voegen een andere dimensie toe aan je stapel kaarten en kunnen je diepe wijsheid brengen.

De afbeelding is een SoulCollage® kaart van Demeter, de Godin van de landbouw, de grote moeder.

Wil je ook werken met de Raadgeversgroep, volg dan een workshop. in Leeuwarden.


Of volg de online workshop 31 dagen een archetype

 

Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

Gratis video

Start met het bouwen aan je innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®