info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

3 tips voor het verbeteren van je mindset

 

Ik spreek veel coaches en therapeuten en hoor regelmatig van zee dat ze vooral zichzelf tegenhouden door hoe ze over zichzelf denken. Mijn ervaring is dat je mindset zo ontzettend belangrijk is en ik kan wel stellen dat deze van groot belang is om van je praktijk een succes te maken. De mindset is de basis van je bedrijf.

Vijftien jaar geleden was mijn mindset totaal anders; ik had erg veel angsten, zag altijd beren op de weg en vond mijzelf niet zoveel waard. Ik heb veel tijd, energie en geld gestoken in het veranderen van mijn mindset en daardoor een leven te creëren waar ik van droom. Ik geef je een aantal tips die mij geholpen hebben hierbij.

  1. Wees elk moment bewust van je gedachten, bestudeer je, schrijf ze op. Je maakt er een studie van. Je vraagt jezelf af welke gedachten je hebt bij iets wat je voor jezelf wilt creëren. Vind je dit moeilijk, dan las je momenten op de dag in door een wekker te zetten en een paar minuten stil te staan bij de gedachten die je op dat moment hebt. 

  2. Wanneer je je gedachten hebt opgeschreven, vorm je dit om tot een zin, een overtuiging. Je vat het samen in één zin. Bijvoorbeeld: wie zit er nou op mij te wachten? Dit schrijf je op.

  3. Achter deze zin zet je een tegenovergestelde zin, of een zin dat past bij wat je wilt creëren. Bijvoorbeeld: mijn doelgroep zit op mij te wachten. Som dan op waarom dat zo is. Schrijf het op en zeg het ook hardop.

Door dit dagelijks te doen, wordt je je al veel meer bewust van je gedachten en kun je je afvragen of deze daadwerkelijk waar zijn. Jij creëert je eigen werkelijkheid door wat je denkt en vervolgens hoe je je gevoel daarin gebruikt.

Tijdens het Versterk je mindset programma leer ik je methodes om je overtuigingen om te buigen en ze te verankeren in je geloofssysteem. Ik leer je methodes om te geloven in je nieuwe overtuigingen en beren op de weg te nemen. Hoe jij dit kunt versterken door je gevoel in te zetten, leer ik je ook, en nog veel meer.

 

Gratis e-book SoulCollage® inspiratie en ezine

Schrijf je nu in voor het ezine SoulCollage®- en marketinginspiratie en ontvang het ebook gratis.

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

Meld je nu aan >


 Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

 

Gratis video

Start met het bouwen aan je innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®