info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

3 tips voor het aantrekken van meer klanten

 

In de afgelopen tien jaren heb ik van alles geprobeerd om meer klanten aan te trekken voor wat ik deed. Ik maakte fouten, stapte in valkuilen en leerde door mij te verdiepen in marketing.

In eerste instantie wilde ik niet veel van marketing weten omdat ik vond dat ik energetisch klanten moest aantrekken. Nu zie ik in dat het een combinatie is van beide: je zet iets in energie neer, maar door helder te communiceren naar je klanten en te weten hoe je dat moet doen versterk je dat nog meer.

Wat ik je nog mee wil geven is dat het fijner is om niet te denken in termen van het binnenhalen van klanten, het verkopen van jouw diensten. Wanneer je zo denkt, voelt het niet echt lekker. Je probeert dan iets aan de man te brengen. Mnesen moeten iets bij jou kopen. Nee. je denkt meer in termen van het werkelijk helpen van je klant. Jij hebt een dienst die je klant kan helpen om bijvoorbeeld grenzen te stellen in een relatie, wanneer je relatietherapeut bent. Jij biedt toegevoegde waarde aan de klant. 

Ik geef je drie belangrijke tips voor het beter aantrekken van klanten:

 1. kies een doelgroep

  Veel mensen willen iedereen van dienst zijn. Maar als jij dan over je dienst communiceert aan iedereen, voelen mensen zich nauwelijks aangesproken. Het is belangrijk dat je je woorden aanpast op je doelgroep en als je iedereen als doelgroep hebt, dan wordt het lastig om die werkende, hoogopgeleide vrouw en mannen in een bunrout aan te spreken. Maak een keuze uit één doelgroep om helderheid te creëren en een expertstatus op te bouwen. Mensen kunnen anderen dan ook gemakkelijker doorverwijzen naar jou omdat jij de expert bent op een bepaald gebied. De mens heeft een natuurlijk neiging om niet andere mogelijkheden uit te willen sluiten omdat ze bang zijn om iets te missen. Daarom maken veel zzp-ers dus geen keuze, Ze onderscheiden zich dan ook niet van anderen middels hun doelgroep. Maak die keuze, dat wil niet zeggen dat je geen andere mensen buiten je doelgreop kunt helpen, maar dat communiceer je niet naar buiten toe.
   
 2.  Weet wat je klant wil

  Tegen welke problemen lopen ze aan? Waar hebben ze behoefte aan? Waar liggen ze 's nachts wakker van? Wanneer je hier helderheid in hebt, weet je hoe je moet communiceren naar je klanten.

 3. Maak in één oogopslag helder wat jij de klant te bieden hebt op je website

  Soms kijk ik samen met klanten naar hun website en dan zie ik regelmatig dat ze op hun beginpagina hebben staan wie ze zijn en wat ze allemaal hebben gedaan in hun leven waarmee ze de klant kunnen helpen. Maar de klant is daar in eerste instantie helemaal niet geïnteresseerd. Ze hebben een probleem en zoeken een oplossing en willen daarbij geholpen worden. Bedenk je dat een scan van jouw website in een paar seconden gedaan wordt. Wek je niet hun interesse, dan zijn ze alweer vertrokken. Maak dus een duidelijke statement op je homepage wie je klant is en welke problemen jij oplost. Schrijf in resultaten. 


Ik heb nog een extra tip voor als je met SoulCollage® werkt: Stel de vraag aan vier kaarten die je random trekt. Maak gebruik van de reading die ik beschreven heb in een andere blog. Zo heb je naast de bewezen marketingtips ook antoowrd vanuit delen van jouw diepere weten.

Veel succes met het aantrekken van meer klanten!Online masterclass klanten vinden door focus 

Wil je weten hoe jij de juiste tekst en woorden kunt vinden voor jouw klanten en hoe je je doelgroep kunt vinden? Doe dan mee met de online masterclass Klanten vinden door focus op 28 oktober

 

Gratis e-book SoulCollage® inspiratie en ezine

Schrijf je nu in voor het ezine SoulCollage®- en marketinginspiratie en ontvang het ebook gratis.

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

Meld je nu aan >


 Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

 

 

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®