info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

3 redenen waarom coaches en therapeuten soms niet succesvol zijn

 

In al die jaren dat ik met coaches werk, heb ik kunnen zien wat de reden kan zijn van het niet succesvol zijn met hun praktijk. 

Dit zijn de 3 redenen:

  1. Te weinig eigenwaarde. Ik zie dat veel coaches zichzelf klein maken, onzeker zijn en vinden dat er al zoveel coaches zijn. Ze vragen zich af wat hij/zij dan nog te bieden hebben. Er zijn altijd betere coaches dan zij, dus kunnen ze wel ophouden.

    Niet durven te gaan staan en zichzelf zichtbaar te maken; stel je voor dat je je kop boven het maaiveld uitsteekt en je klappen krijgt. De angst voor kritiek is groot en ze zijn bang voor hun eigen onvermogen om te blijven staan.

  2. Snel bij de pakken neer gaan zitten omdat het doel en missie niet helder is. Ergens weten ze wel wat ze willen, maar dat is nog niet heel concreet gemaakt. Doordat ze geen focus en geen concreet doel hebben is een tegenslag al snel datgene wat het verlangen de kop omdraait.

    Door het gebrek aan doorzettingsvermogen (misschien omdat het plan niet helder is) worden ze geleefd en nemen alledaagse activiteiten vaak alle ruimte in. Het verlangen kan zo groot zijn dat ze niet weten waar te beginnen. Dus laten ze het maar voor wat het is en nemen ze de broodkruimels maar voor lief die op hun pad komen.

  3. Het ontbreken van een goede coach. Het is misschien cliché, maar toch zie ik dat het klopt. Elke coach kan zelf een coach gebruiken, iemand die stappen verder is dan hij/zij, die je bij de hand kan nemen en je kan helpen bij het bereiken van je doelen.

    Ik zie dat veel coaches hier op besparen. Ze investeren niet in zichzelf.  Ze geloven hun eigen overtuigingen en kunnen vak niet verder kijken dan hun eigen filters. Ze zien geen mogelijkheden hoe ze het dan wel kunnen doen.

 

Het resultaat is dat veel coaches niet gaan bloeien, terwijl ze enorm veel in hun mars hebben. Ze geloven niet dat ze hun baan los kunnen laten, wat hun grootste wens vaak is;  het volledig kunnen leven van hun passie: en dat is mensen helpen om ook meer tot bloei te komen.

Maar je weet als coach dat je eerst zelf stappen te zetten hebt, voordat ze klanten voelen dat je echt iets voor ze kan betekenen. En ja, die stappen zetten is soms doodeng.

Elke keer als ik weer een stap zet, dat ik mezelf weer even buiten de grens van mijn comfortzone plaats, groei ik weer enorm, daarom durf ik ze toch te nemen. Vaak met hulp van een coach, zodat ik niet tijd verlies met allerlei omwegen of onvoldoende expertise. 

SoulCollage® helpt mij enorm bij het creëren van succes in mijn lbedrijf.

Ga jij voor je hoogste potentie?

 

PS, wil jij voorbij je eigen beperkingen en gaan staan voor jouw missie? Neem dan deel aan de eerste maand van het jaarprogramma Het Inner Leadership Shift programma

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®