info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

13 - 16 mei 2021 SoulCollage® Facilitatortraining

 

Houd jij van het maken van collages en houd je je ook bezig met je persoonlijke ontwikkeling en wil je meer inzichten in wie je bent zodat le meer balans in je leven kunt aanbrengen? En wil jij anderen ook in dit proces gaan begeleiden? Dan is deze training echt iets voor jou.


Waarom worden mensen Facilitators?

Mensen worden om veel verschillende redenen aangetrokken tot de SoulCollage® training. Er zullen nog veel meer redenen zijn, maar hier een aantal daarvan:

 1. niet-kunstenaars worstelen met hun verlangen naar het uiten van hun creativiteit en waarderen dat er geen goede of foute manier bij SoulCollage®; het proces is eenvoudig , leuk en diepgaand. Iedereen die een schaar en lijm kan gebruiken kan prachtige kaarten maken en deze delen met anderen.

 2. Therapeuten, counselers, verpleegsters en andere professionals die mensen helpen vinden een creatieve manier om te werken met hun clienten. Dit gaat verder dan woorden en concepten, een manier die een directe ervaring biedt om toegang te krijgen tot intuitie, inzichten en transformatie.

 3. Healers en mensen die een methode om te helen zoeken zien in SoulCollage® een zachte maar diepe zelfzorg methode die hun innerlijke leiding onthult. Dit doen ze door het onderzoeken van en het "worden"van de afbeeldingen door het gebruik van de kaarten met een SoulCollage®reading.

 4. Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het aanbrengen van een nieuwe dimensie in hun kunst vinden een spiritueel proces dat ze kunnen delen met anderen. Het is een creatieve drempel naar verrassende onthullingen, groter zelfbegrip en de verrijkende acceptatie van het licht en de schaduw die een rol spelen in ons leven.

 5. Iedereen die waarde hecht aan opbouwende, lerende gemeenschappen gebaseerd op wederzijds respect, ondersteuning en commitment om te zorgen voor zichzelf en anderen, voelen zich vaak aangetrokken tot het leren en delen van SoulCollage®.

 6. Individuen die spirituele vernieuwing en een creatieve manier zoeken om toegang te krijgen tot hun diepere leiding en wijsheid.


Voorbereidingen en vereisten

Bereid je voor op de training door:

 1. het lezen van Seena's boek SoulCollage® Evolving, of het Nederlandse SoulCollage® boek van Seena, hier te bestellen

 2. het luisteren van Seena's 2 cd's: (Introductie in SoulCollage®) met een geleide meditatie en (Het faciliteren van SoulCollage® in groepen). Beide verkrijgbaar als mp3 in de webwinkel (als als cd in het Engels)

 3. Het lezen en jezelf bekendmaken met de principes van SoulCollage®, deze vind je hier

 4. het maken en lezen van een aantal kaarten uit elke groep voor je eigen verzameling (dit is belangrijk zodat je ervaring kunt opdoen met het maken van kaarten voordat je het leert aan anderen)

 5. Het volgens van een workshop bij Lucy Schaaphok of één van de andere Facilitators, waarin de SoulCollage® groepen en transpersoonlijke kaarten worden uitgelegd. Bijvoorbeeld: build your higher level life. Deze workshop moet voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  - De workshop moet door een officiele facilitator en in een groep van minimaal 3 personen gegeven worden

  -  Tijdens de workshop moet het maken van kaarten, lezen van kaarten met het "ik ben degene die" proces behandeld zijn

  - De workshop moet minimaal 6 uren beslaan (mag ook 2 kortere workshops zijn, als de 6 uren in totaal maar gehaald worden

  - De SoulCollage® principes moeten behandeld zijn

  - de geschiedenis van SoulCollage® moet behandeld zijn

  - Er moet uitleg gegeven zijn over de indeling van de kaarten in de 4 groepen en de transpersoonlijke kaarten

We vragen ook aan de deelnemers om alle SoulCollage® kaarten mee te brengen naar het weekend.

Om een certificaat van afronding te ontvangen moet je ALLE sessies van deze training bijgewoond hebben.

Deelnemers die de SoulCollage® training voltooien ontvangen een certificaat van afronding en mogen het SoulCollage® trademark gebruiken bij het doen van individueel- of groepswerk volgende de principes van SoulCollage®. Dus SoulCollage® traint Facilitators in plaats van certificering.


Wat de Facilitator training beslaat

Lucy Schaaphok maakt tijdens het weekend gebruik van haar uitgebreide ervaring van het faciliteren van SoulCollage® in groepen tijdens de afgelopen 6 jaren. De training is inclusief:

 • hoe het maken van een SoulCollage® kaart te faciliteren, inclusief manieren om eigenwaarde te ondersteunen en competitie en zelfkritiek te vermijden
 • hoe een therapeutische structuur uitgevoerd kan worden die zelfontdekking beschermt en aanmoedigt
 • manieren om het proces aan te passen aan verschillende individuele issues en verschillende groepen
 • discussie over hoe internet te gebruiken om het SoulCollage® proces te gebruiken en aan te moedigen , inclusief contact met de SoulCollage®facilitator list serve, de facilitator's news letter "Neterletter" an verwijzingen op de website voor getrainde SoulCollage® Facilitators
 • Informatie over het geven van workshops en wat erbij komt kijken
 • ethische valkuilen en uitdagingen die kunnen ontstaan wanneer je met individuen en groepen werkt tijdens gebruikmaking van spirituele en persoonlijke afbeeldingen van SoulCollage®

 

Jouw investering

€795,- bij aanmelding en betaling vóór 13 maart 2021, daarna is de training €895,-
Uiteraad houden wij ons aan de Corona maatregelen


Het is ook mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Hiervoor wordt €25,- extra berekend.


Herhaling voor facilitators: 50% korting


De training is inclusief:

 • alle training sessies,
  zaterdag: 11-18.00 uur, met 1,5 uur lunchpauze
  zondag: 9-18.00, met 1,5 uur lunchpauze
  maandag: 9-18.00 met 1,5 uur lunchpauze
  dinsdag: 9-18.00 met 1,5 uur lunchpauze
 • alle materialen inclusief blanco kaarten en overvloed aan afbeeldingen
 • een jaar lidmaatschap van de internationale SoulCollage® Facilitator Circle en SoulCollage® Nederland
 • thee, koffie, wat lekkers

De training is exclusief:
 • maaltijden
 • overnachtingen
 
Via de Poort kun je zelf je arrangement boeken.
De kosten voor het verblijf variëren van €236,10 voor arrangement zonder overnachting, tot €394,- voor een verblijf in een éénpersoonskamer met eigen douche en toilet.
Boeken via de Poort is mogelijk wanneer minimaal 6 personen zich aanmelden voor de training. Je ontvangt dan een mail over wanneer je je arrangement kunt gaan boeken.
 
 
 
Voor het groepsproces is het belangrijk dat je deelneemt aan de lunch en het diner. Daarom stellen we dit verplicht.


 

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering vóór 13 maart 2021 wordt het volledige bedrag minus €100,- annuleringskosten teruggestort. Wanneer het aanbetalingsbedrag nog niet is voldaan bij annulering, wordt er een factuur gestuurd voor de annuleringskosten.

Je kunt niet meer annuleren na 13 maart 2021. Er wordt ook geen geld teruggegeven wanneer je niet aanwezig bent tijdens de training, of wanneer je eerder weg moet. Je kunt wel iemand voor jou in de plaats laten komen bij het begin van de training, als deze de goede voorbereidingen getroffen heeft. 
Het is mogelijk bij uitzondering een deel van het trainingsgeld te verplaatsen naar een volgende training die door Lucy Schaaphok wordt gegeven(binnen 12 maanden).

 

Locatie

De training wordt gegeven in de Poort in Groesbeek . Een prachtige locatie in het bos.


De aanmelding is definitief na betaling van het trainingsbedrag.

Ga naar betalen


 Ja
 

Gratis video

Start met het bouwen aan je innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®